EXERCICI 2010-11

Exercici 2009-10 - Altres anys - Exercici 2011-12

24-10-2011 la festa al calendari municipal

Tots els mesos de desembre, centenars d'alzirenyes s'afanen per tindre el calendari que edita l'ajuntament d'Alzira. Enguany l'han dedicat als rajols que hi ha a la Casa Alós i que s'estan restaurant, en una de les fases de recuperació d'este espai per ampliar el Museu Municipal (MUMA). Per a fer referència a la nostra festa, en octubre posaren les rajoletes on es mostren unes imatges de moros.

 

 

24-10-2011 FOTOS DE LES FILAES

Encara que molts ja haureu vist les fotos de l'entrada, ara les hem recopilat per filaes, perquè veieu, en un colp de vista els trages que hem dut cada filà cada any.

23-10-2011 AUGMENTEM CONTINGUTS A LA WEB

Seguim millorant la nostra web i al menú podeu trobar la secció de Contractacions, on oferim diversos tipus de ballet, lloguer de cavalls, organització de desfilades, etc.

També hem recollit els dos llibres de festes que fins ara tenim editats, amb interessantíssims treballs sobre Jaume I i Alzira i un repàs de tota la nostra història en fotografies.

Per últim, recollim els cartells que s'han presentat al concurs nacional en la secció de concursos.

21-10-2011 els moros i cristians a festalzira

Festalzira ha tornat a reflectir la nostra festa a la seua revista amb la portada, on ix el president, David Chordà, i una pàgina interior. Les podeu vore a la secció de Premsa.

 

 

 


 

 

20-10-2011 DESFILADA A SANT JUDES

Estem convidats a desfilar pels carrers del barri de les Basses el DIMECRES, 26 D'OCTUBRE. A les 8'30 eixirem des del carrer Velázquez (seu de la festa), Naranjo, passant per Lepanto, Trinidad Redal, Pont de Xàtiva, Sant Judes, Naranjo i Velázquez de nou.
Després ens conviden a sopar al seu casal.

 

Digueu qui teniu predisponibilitat per a vindre a conviure amb unes persones que en 1980 foren els primers que li donaren continuïtat a la festa durant uns anys i ara tornen amb il·lusió. Desfilarem amb xilaba o túnica. Envieu correu a junta@morosicristiansalzira.com o telefoneu (o SMS) al 630.142.042.

Dijous, reunió
Recordeu que dijous 27 hi haurà reunió ordinària al casal de la falla Plaça d'Alacant, amb entrepà de baix braç.

17-10-2011 reuniÓ amb festers de sant judes

El president, David Chordà, va estar ahir de matí amb els festers de Sant Judes, que han tingut la il·lusió d'organitzar una desfilada mora i cristiana dins de les seues festes, per al dimecres 26 d'octubre, a les 20'30 h. Durant l'esmorzar recordàrem com diversos festers, Ramón Hurtado i Vicent Bixquert, impulsaren els Moros i Cristians a la falla Sant Joan i a la mateixa festa de Sant Judes, en 1980. 
Recordeu que qualsevol fester pot desfilar el dia 26. Digueu-nos qui aneu a vindre amb xilaba o túnica, telefonant al 630.142.042

14-10-2011 DESFILADA A SANT JUDES

La festa de Sant Judes ens ha plantejat fer una desfilada informal per la barriada junt a catorze festers seus, que volen conéixer de prop el nostre món. Per a atendre'ns millor, farem la desfilada el dimecres, 26 d'octubre a les 20'30 h. Comuniqueu qui podeu vindre a junta@morosicristiansalzira.com o al 630.142.042.

09-10-2011 l'entrada mora i cristiana 2011

07-10-2011 la festa en vÍdeos

06-10-2011 la festa a LA PREMSA


Las Provincias 04-10-2011 


Levante 02-10-2011

   
Las Provincias 01-10-2011     LP 30-10-2011         Levante 30-10-2011   

05-10-2011 FOTOS DE VÍCTOR BALAGUER

Mercat medieval, Pregó i Entrada falsa - Olla Mora

04-10-2011 la festa a actualidad festera

La revista per excel·lència del món fester també ha reflectit la nostra festa. Llegir

03-10-2011 GRAVACIONS DEL DIVENDRES

El pregó
Descargar

Entrevista d'Alzira Ràdio a Álex Gadea
Descargar

03-10-2011 MÉS FOTOS I DECLARACIONS

Arcabussada (Toni Gordó) - Entrada (Altre reportatge d'El seis doble)

Mercat medieval i Arcabussada (El seis doble)

02-10-2011 L'ENTRADA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

El seis doble - Riberaexpress - Al Cor - Toni Gordó

Fotos Pregó, entrada falsa i olla Mora: Cajón de Mujer - Festalzira

02-10-2011 RECONEIXEMENTS AL DINAR DE GERMANOR

Diumenge, després de la sorollosa arcabussada, foren reconeguts al dinar de germanor Concha Vidal, com a fundadora de la primera filà femenina de l’associació, Les de la Vila i a Juan Ortega, fundador del bàndol cristià i la filà Conqueridors, que ambdós complien enguany el 5é aniversari.

El president de l'associació, David Chordà, va fer balanç de les festes per a El Seis Doble
Descargar

El regidor de festes i turisme, Rafa Fita, ha qualificat esta festivitat com excepcional.
Descargar

03-10-2011 RESUM D'UNA EDICIÓ FANTÀSTICA

Hem passat els dos primers dies de la festa, on hem estat mirant al cel esperant que no ploguera en els dos actes principals i hem tingut la sort de que no ho ha fet. Divendres, l'actor alzireny Álex Gadea va aconseguir omplir amb milers de persones els voltants de les Muralles del Mercat on li mostraren nombroses mostres d'estima. L'alzireny ha conegut l'èxit a la seva terra a través de l'Alqueria Blanca com Diego i a nivell nacional com Tristán i a El secreto de Puente Viejo d'Antena 3. De fet, una fan arribar des de Sitges (Barcelona) per vore el seu ídol. Haver de tornar a Madrid per assajar dissabte un projecte teatral en el qual està immers el va obligar a retirar de seguida, això sí, encara perseguit per admiradores de totes les edats. La naturalitat, senzillesa i accessibilitat de l'actor encantar encara més als seus seguidores. L'estirada del pregoner va propiciar que es realitzés l'Entrada falsa més multitudinària de la curta història alzirenya.

Dissabte patírem dos grans ruixats al llarg del dia però es varen complir les previsions meteorològiques i a l'hora de l'entrada ja no va ploure. En primer lloc eixiren els caps de cada esquadra acompanyats de les bandes de música. Després, arrancà l'entrada amb les filaes de Templaris, que tornaven a la festa després d'un any d'excedència i els Consellers del rei en Jaume, membres del Consell de la Joventut que participaven per primera volta, obriren el bàndol cristià. Els Creuats Riberencs, que ostentaren la capitania l'any passat, seguien el seguici amb un espectacular trage guerrer i a continuació les Bandoleres i Contrabandistes, qui ho seran l'any que ve, acompanyades pels Llauradors de Picassent.

Tancà el bàndol de la Creu una espectacular capitania dels Cavallers Conqueridors del rei en Jaume, preparada durant tot l'últim any en què van recrear una visió particular de la conquesta d'Alzira. El do de gents del capità Bernat Iborra li ha permés comptar amb nombrosos col·lectius que han col·laborat en esta il·lusió, com la comparsa Contrabandistes de Carcaixent o la falla Colmenar. Darrere del nou estendard de la filà, un ramat d'animals era el reflexe dels que portaven els exèrcits, acompanyats per pastors, els quals abastien d'aliment els soldats. El poble pla -format per festeres de l'Alborxí- repartien rotllets de vi. Un ballet de mags i bruixes preparaven un akelarre perquè la lluna no apareguera el dia de la conquesta d'Alzira i la nit fóra el més fosca possible. Els tambors de batalla i una amazona a cavall continuaven la comitiva. Dotze escuts heràldics reflexaven els cognoms dels cavallers Conqueridors. Unes guerreres vingudes de Saxònia -letals assassines en la foscor- ballaven per al capità. Els frares de les esglésies i abadies il·luminaren amb torxes el camí a les muralles. Per si calia entrar en guerra directa, les tropes jaumines disposaven d'un ariet que precedia al rei en Jaume i na Violant d'Hongria -la segona de les diverses esposes que va tindre el Conqueridor-, encarnats per Pasqual Tudela i Mª Ángeles Rodríguez.

L'estendard fundacional i els tambors de la Magdalena d'Alzira precedien la carrossa del capità, Bernat Iborra, qui anà acompanyat de la seua favorita, Roge Ruiz -vinguda exprofesso de Saragossa- i les dos nebodes del capità. Iborra no va utilitzar arma sinó que portava un faisà daurat. Qui fora Na Violant 2009, Ana Belén Aliño, va exercir com a dama de companyia de la favorita. L'ambaixador del capità anava com a cap batedor a lloms d'un cavall avançava l'arribada de l'esquadra Els Dracs de Bellreguard i l'oficial dels Conqueridors, que lluïen un vestit especial de cavalls.

Un ballet egipci animava la transició entre els dos bàndols que obria la filà Mercaders -sultania en l'any anterior, la nova comparsa Al-Jazirins, així com Alborxins, que tornaven a formar filà pròpia, que a més era mixta. El ballet tribal de l'associació avançava la sultania mora, ostentada per Els de la Vila. Tancava la desfilada la carrossa del sultà Ximo Blasco, qui anava acompanyada per la seua favorita Juana García.

Després del tradicional esmorzar de festes, diumenge a les 12, van retrunyir els arcabussos per l'avinguda Luis Suñer i carrers Faustino Blasco i Major Santa Caterina. A l'església, na Violant i les favorites del Sultà i el Capità van oferir a la titular un ramell de flors en agraïment per la protecció en la conquesta pacífica de Algezira.

El dinar de germanor va posar el punt i final a la festivitat on es van fer reconeixements a Concha Vidal, fundadora de la primera filà femenina i Juan Ortega, fundador del bàndol cristià i la filà Conqueridors fa cinc anys.

29-09-2011 tots mirant al cel

Ja tenim el cel cobert i pluges esporàdiques que ningú diu fins a quina força i en quin moment poden arribar a caure. Ací teniu diversos enllaços per vore com evoluciona l'oratge. Sembla que va millorant, especialment respecte a dissabte de vesprada.

Eltiempo.es - Alzira inforatge - Tutiempo.net - Weather.com - Tiempo.com - Meteosat.com - Agència Estatal de Meteorologia

29-09-2011 CONVENI AMB ALZICOOP

La cooperativa agrícola Alzicoop i l'associació de Moros i Cristians d'Alzira han signat un conveni pel qual els festers disposaran d'unes targetes descompte de carburant a la gasolinera de Alzicoop (carretera de Carcaixent). "És una ajuda recíproca entre la cooperativa, que obté uns ingressos i els festers, els quals reben un descompte i poden posar biodièsel, carburant molt beneficiós per als vehicles", va afirmar el president de Alzicoop, Bernardo Martín.

 

 

29-09-2011 ESTA NIT, ÚLTIMA REUNIÓ

Demà tenim l'última reunió de l'exercici abans de les festes. La tornem a fer al casal de la falla Plaça d'Alacant. El plànol el teniu a la pàgina web. Els cuiners faran Arròs amb carranc però sols faran per aquells que l'encomanen. Si esteu interessats, telefoneu al 676.36.52.61. Podeu portar el vostre sopar.
Cal dir també els que anireu a l'olla mora i dinar (i liquidar-ho, així com quotes que puguen quedar pendents). En acabant assajarem les filaes.

23-09-2011 DAFNE CHILLARÓN, D.E.P.

L'associació mostra les seues mostres de condolència amb la família de Paco Chillarón per la trist pèrdua de la seua filla Dafne. L'enterro serà a les 6 de la vesprada a l'Encarnació.

22-09-2011 EXPOSICIÓ DE TRAGES I CARTELLS A CARCAIXENT

Durant tota la setmana, diversos trages de l'associació i la major part dels cartells del Concurs Nacional estan exposats al centre comercial Ribera del Xúquer de Carcaixent. FOTOS

 

21-09-2011 DEMÀ, INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ I REUNIÓ

Demà dijous, a les 20 h. farem l'últim acte previ a les festes, la inauguració de l'exposició de trages, estendards i cartells que farem al centre comercial Ribera del Xúquer.

D'altra banda, estem en la recta final de l'exercici i ens queden dos reunions. Com que en la de la setmana passada veiérem que, afortunadament, estàvem molt apretats al bar, decidírem que les dos pròximes reunions es faran al casal de la falla Plaça d'Alacant, al polígon de Tisneres. en esta primera ens durem l'entrepà i sols caldrà pagar el gasto. A més, aprofitarem per a assajar amb les filades.
Es repartiran els llibres de festes i cartells perquè ajudeu a penjar-los per la ciutat.
Recordeu que és l'últim dia per a dir si aneu a l'arcabussada (50 euros) o el dinar de germanor (25 euros). Cal dir també qui aneu a l'Olla mora i quanta gent vos acompanyarà, per a reservar les taules.

20-09-2011 LA TROBADA ALS DIARIS

Levante i Las Provincias, així com diversos mitjans digitals han reflectit la trobada de festes de la comarca. Punxeu als articles per vore'ls més grans.

El seis doble - Riberaexpress - Al Cor

 


17-09-2011 I CAGÀ DEL BURRO

Dos fallers de Sant Andreu han estat els guanyadors dels 1.000 euros amb què l'associació de Moros i Cristians de la Vila d'Alzira premiava la primera festa de la "Cagà del Burro". A les 8 de la vesprada es concentrà un important nombre de gent al voltant del rectangle de 25 x 10 m. Mitja hora més tard eixia "al terreny de joc" el pony. Segons ens havíen comentat, en un 70% dels casos, l'animal no defeca. Ahir tardà tan sols dos minuts en dipositar. FOTOS

17-09-2011 trobada de festes de la ribera

Diez de las 16 localidades que celebran Moros y Cristianos en la Ribera se han reunido hoy en Alzira en el primer encuentro comarcal. En primer lugar han visitado la Vila, donde Pedro Benedito ha hablado del pasado de la capital ribereña y posteriormente dos representantes de la UNDEF, el vicepresidente Pepe Lloret y el delegado en la Ribera-Safor, Álvaro Rodríguez. FOTOS

17-09-2011 trobada de la ribera i cagÀ DEL BURRO

Alzira acull este matí la I trobada de festes de Moros i Cristians de la Ribera. A les 10 es farà una visita a la Vila. A les 11, al MUMA, representants de la UNDEF explicaran què suposa pertànyer a este ens. Projecció de vídeo de la història dels Moros i Cristians a Alzira i discursos.

A les 20 h. començarà al parc de l'Aràbia Saudita la festa de la Cagà del Burro. Discomòbil, servei d'entrepans i barra.

16-09-2011 CONFERÈNCIA D'AURELIÀ LAIRÓN

El cronista de la ciutat, Aurelià Lairón, ens va delectar amb la conferència que va oferir sobre Jaume I i Alzira. Estigueren presents els regidors Rafa Fita, Enrique Lahuerta i Mercedes Bañeres, així com les Falleres Majors d'Alzira, Andrea Palau i Esther Casterà, el vicepresident de Junta Local, Antonio Goig, el president d'Alteris, Pedro Herreros i més de mig centenar d'assistents. FOTOS. Escoltar la conferència

16-09-2011 LLIBRE DE LA FESTA

Ja tenim el llibre a Alzira. Entre hui i demà els donarem als caps perquè vos els repartisquen. Punxeu en el llibre per a vore'l més gran

14-09-2011 ENTREVISTA A LA RÀDIO

El president, David Chordà, serà entrevistat hui dimecres a les 13'30 h. a Onda Cero.

14-09-2011 prÒXIMS ACTES

Demà continuem amb els actes de la nostra festa. A les 8 tenim una interessantíssima conferència sobre la relació de Jaume I amb la nostra ciutat, per part del cronista, Aurelià Lairón. Poden vindre no festers. Acudiu a recolzar l'acte. Així mateix, presentarem el llibre de l'associació i el repartirem als que estigueu.

Per la nit, soparem (qui vulga que se'l porte de casa) i farem la reunió al bar Forners de Sant Roc. Vingueu a posar-vos al dia en quotes, comuniqueu si veniu al dinar de germanor (25 euros) i si aneu a tirar en l'arcabussada (50 euros).

Dissabte farem a les 10 del matí una visita per la Vila. Ens vorem al Museu Municipal minuts abans (per favor, si veniu, no vos retrasseu). A les 11 farem la trobada de festes de la Ribera al MUMA fins la 1.

De vesprada a les 8, començarà la festa de la Cagà del Burro. Fins les 12'30 de la nit, estarem al parc de l'Aràbia Saudita amb una discomòbil, barra i servei d'entrepans.

Com diguérem a la reunió, cada fester tindrà 8 participacions per a vendre. ÉS OBLIGAT vendre tres per persona per ajudar a les capitanies i a la pròpia associació. Si en veneu més estareu afavorint la festa. A partir de la 6ª, 1 dels 5 euros que costa la butlleta aniran per al fester. Sabem que ha sigut molt precipitat però calia buscar alguna fòrmula per ajudar a les capitanies a finançar els boatos d'enguany. Un altre any ens pot succeir a qualsevol de nosaltres i ens agradaria que ens ajudaren. Cada participació dóna dret a una cervesa.

Per als que no ho sapigueu, la Cagà del Burro consisteix en que hi ha una parcel·la dividida imaginàriament en 1.000 trossos. Es deixa el burro solt i on cague, li toquen 1.000 euros al "propietari" de la parcel·la. Si no cagara, se sortejaria un premi de 600 euros.

14-09-2011 SOPAR-HOMENATGE AL CAPITÀ

El bàndol cristià va celebrar ahir un sopar al bar Soanva per retre homenatge al capità, Bernat Iborra i Tafaner. El cofundador de Conqueridors va rebre un pergamí recordatori i una bellíssima espasa toledana. Així mateix, es va presentar el cartell que encapçalarà la capitania cristiana. En breu voreu l'acte en vídeo. Mentrestant, ací teniu unes fotos.

 

10-09-2011 COMUNICAT ALS PARTICIPANTS
DEL CONCURS DE MARXES MORES

Tal i com es va publicar el 22 i 23 de juliol de 2011 a diversos mitjans de comunicació, l'Associació de Moros i Cristians d'Alzira va suspendre el I Concurs de Marxes Mores "La Vila d'Alzira" per falta de patrocinador. En este concurs la Societat Musical era col·laboradora pel que preguem als compositors que hagen enviat obres per al Concurs, es posen en contacte amb la Societat Musical d'Alzira per recollir els originals. En cas contrari, procedirem a la devolució als autors de les obres.

Tal y como se publicó el 22 y 23 de julio de 2011 en varios medios de comunicación, la Asociación de Moros y Cristianos de Alzira suspendió el I Concurso de Marxas Vila d'Alzira por falta de patrocinador. En este concurso la Societat Musical era colaboradora por lo que rogamos a los compositores que hayan enviado obras para el Concurso se pongan en contacto con la Societat Musical d'Alzira para recoger los originales, de lo contrario procederemos a la devolución a los autores de las obras.

09-09-2011 presentaciÓ DE CÀRRECS

L'Associació de Moros i Cristians de la Vila d'Alzira va fer per primera volta la presentació dels seus càrrecs festers a l'auditori de la Casa de la Cultura. En primer lloc pujaren els caps de l'última filà mora, Al-Jazirins: Kike Botella i Pablo Martínez. Després foren els caps d'Els de la Vila, Concha Vidal i Fernando Vera, el d'Alborxins, Julio Tudela. Excusaren la seua absència per motius laborals Toni Canut, d'Al-Jazirins i Tomás Giménez i Judith Boluda d'Alí Ben Bufat i Les Granotes.

Després arribà el torn dels representants cristians. Maite Escudero serà la cap de la primera filà mixta i la més jove de l'associació, tant per edat com per temps en ella, formada per membres del Consell de la Joventut. Els Templaris tornaran a desfilar i el ser cap serà Antonio Goig. Juan Gómez dirigirà la filà dels Creuats Riberencs i Rosa Villena i Adela López les de Contrabandistes i Bandoleres.

Per últim pujaren els càrrecs de la festa: Na Violant d'Hongria i Jaume I, encarnats per Mª Ángeles Rodríguez i Pasqual Tudela i el capità cristià i el sultà moro, Bernat Iborra i Ximo Gomis.       + FOTOS

A continuació, els presents van vore l'exposició de cartells a una sala contigua. FOTOS

De nit, compartiren un sopar de germanor al casal de la falla Plaça d'Alacant. FOTOS

09-09-2011 UN DISSENYADOR DE VIGO,
GUANYADOR DEL CONCURS DE CARTELLS

El dissenyador de Vigo, David Pérez Parga, ha resultat guanyador del II Concurs Nacional de cartells organitzat per esta associació. El jurat va atorgar el guardó per unanimitat. Han arribat obres des d'Euskadi, Navarra, Barcelona, Múrcia, Córdoba i les tres províncies de la Comunitat Valenciana. Curiosament sols un d'Alzira, que ha quedat segon classificat: Vicent Moreno. Ver mapa Comunitat Valenciana

EXPOSICIÓ DE CARTELLS - FOTOS DE L'ACTE I EL SOPAR

Entrevista al president a Alzira Ràdio
Ir a descargar

La notícia als diferents mitjans de comunicació:

Las Provincias - El Seis doble - Al Cor - Ribera Express - Festalzira

08-09-2011 gRAN PARTICIPACIÓ AL CONCURS DE CARTELLS

Èxit del concurs de cartells: 42 presentats, més del doble que l'any passat. Esta vesprada es coneixerà l'obra guanyadora. D'altra banda, enviem les nostres majors forces a Antonio Espinar, que anava a ser jurat del concurs i de qui ens han informat que el tenim delicat de salut. ¡¡FUERZA ANTONIO!!

 

 

08-09-2011 HUI PRIMER ACTE I SOPAR DE GERMANOR

L'associació de Moros i Cristians d'Alzira comença hui la sèrie d'actes que culminaran el primer cap de setmana d'octubre. Esta vesprada, l'auditori de la Casa de la Cultura acollirà a les 20 h. l'acte en el qual es presentaran els diferents càrrecs, des dels caps de cada filà fins les principals figures de la festa: Jaume I i la seua esposa Na Violant d'Hongria, encarnats per Pascual Tudela i Mª Ángeles Rodríguez i el sultà moro i capità cristià, Ximo Gomis i Bernat Iborra, de les filaes els de la Vila i Conqueridors. Així mateix es revelarà el guanyador del II concurs de cartells anunciadors de la festa.

Per la nit, a les 10, se celebrarà un sopar de germanor al casal de la falla Plaça d'Alacant.

La notícia als diferents mitjans de comunicació:

Las Provincias - El Seis doble - Al Cor - Ribera Express - Festalzira

07-09-2011 ENTREVISTA AL PRESIDENT

El president de l'associació de Moros i Cristians de la Vila d'Alzira, David Chordà, ha explicat a Alzira Ràdio la programació de les festes 2011.

 Descarregar

07-09-2011 ÚLTIM DIA PER A PRESENTAR EL CARTELL

A les 13'30 h. de hui dimecres conclou el termini per a presentar al Centre d'Informació Juvenil de la Casa de la Cultura d'Alzira els cartells participants en el II concurs. Demà, a les 8 de la vesprada es llegirà el veredicte del jurat durant l'acte de presentació de càrrecs que tindrà lloc a l'auditori de la Casa de la Cultura. A hores d'ara hi ha més de vint presentats.

07-09-2011 APUNTEU-VOS AL SOPAR DE DEMÀ

Es demana als festers que vagen a acudir demà al sopar de germanor que farem al casal de la falla Plaça d'Alacant (PLÀNOL PER ARRIBAR AL CASAL), telefoneu directament al cuiner, Juanma Duque, al 676.36.52.61 perquè puga fer les previsions de compra.

02-09-2011 ENTREM EN L'ÚLTIM MES PER A FESTES

El pròxim dijous comencem els actes de la nostra festa. A les 20 h. farem dos actes a l'Auditori de la Casa de la Cultura. Primer desvetlarem el guanyador del II concurs de cartells i després procedirem a la presentació de càrrecs. Els caps de filà han de vindre de trage.

Hem convidat a associacions d'Alzira però confiem especialment en els festers perquè ocupem al màxim possible l'auditori. tingueu en compte que és el primer acte important de les nostres festes i no serà llarg.

A continuació, a les 22 h., farem el sopar de germanor al nou casal de la falla plaça d'Alacant. Els xefs prepararan Pollastre al cava. el preu serà d'uns 10 euros. Poden vindre familiars o amics dels festers, que pagaran cadascú el seu cobert. Necessitem que aviseu quina gent vindreu. telefoneu directament al cuiner, Juanma Duque, al 676.36.52.61. PLÀNOL PER ARRIBAR AL CASAL.

D'altra banda, es recorda que cal confirmar qui va a tirar amb trabuc. El preu final serà de 50 €. Hem de presentar els papers a la Delegació de Govern i se'ns acaba el temps. L'associació va decidir fer una aportació important de 500 € perquè el cost de l'arcabussada no siga tan alt com altres anys, que es pagava 70 euros. Però si a la fi no trobem prou recolzament hauríem de cancel·lar un acte que és un clàssic.

també cal anar dient qui va al dinar de germanor del 2 d'octubre. El cobert són 25 euros. Poden anar també no festers. Cal confirmar-ho (i pagar-ho) com a màxim el 22 de setembre, a David Mercado.

29-08-2011 reuniÓ del dijous

La reunió del dijous tindrà lloc al bar Fina (a la sala que hi ha al fons del bar), ja que Forners de Sant Roc està tancat. Si algú vol dur alguna publicitat, encara està a temps. Si la filà ja ha aconseguit les tres, pot estalviar-se 20 € de la quota.

28-08-2011 ENTRADA DE BENIGÀNIM

El president, David Chordà i el vicepresident, Juan Carlos Costa, el delegat de cultura, Bernat Iborra i diversos festers veiren dissabte l'entrada de Moros i Cristians de Benigànim. FOTOS. Després, gaudírem d'un excel·lent sopar, gentilesa dels nostres amics, els Huracaïns.

20-08-2011 PRÒXIMA REUNIÓ, 1 DE SETEMBRE

Vos recordem que en la reunió de juliol es va acordar no fer reunió el pròxim 25 d'agost i que tornarem a vore'ns l'1 de setembre. Si teniu qualsevol dubte, escriviu-nos.

14-08-2011 SUSPESA LA DESFILADA D'ESTA NIT

L'organització ens ha comunicat que els pelegrins vindran de València sobre la 1 de la matinada per la qual cosa se suspén la desfilada prevista per a esta nit.

11-08-2011 DIUMENGE, DESFILADA

El pròxim diumenge, 14 d'agost, fem una xicoteta desfilada des del carrer Sant Roc fins Santa Caterina. Serà entre les 22'30 i les 23 h. Es fa perquè els vora 400 italians que estan durant uns dies a Alzira coneguen la nostra festa. Cal anar amb la xilaba o túnica. Sabem que és curtet, tard i coincideix amb el futbol, però feu el favor de fer l'esforç per l'associació. Vos preguem que els que pugueu vindre, toqueu-nos al 630.142.042.

30-07-2011 AHIR A LA REUNIÓ

Ahir donàrem la benvinguda a les noves Bandoleres Rosa Mari Corberà March i Anabel Juárez Baeza. Explicàrem que des de la regidoria de Festes se'ns va plantejar canviar les dates de la festa a Sant Bernat, fet al que es van oposar els membres de l'Associació presents. No obstant, no negaren la possibilitat de reunir-nos amb el regidor per plantejar l'organització d'una desfilada prèvia la vespra de Sant Bernat com una avantfesta que tindrà lloc en octubre.

El 20-21 d'agost hi ha un encontre de la Joventut de diversos països d'Europa amb el Papa a Madrid. El cap de setmana anterior hi haurà 500 italians a Alzira i han organitzat diversos actes. La regidoria de festes ens ha demanat fer una xicoteta desfilada a la plaça Major el diumenge 14 d'agost. Diversos festers desfilaran atabiats de xilabes o túniques.

L'associació de Carcaixent ha convidat a desfilar el pròxim 8 d'octubre a la filà Conqueridors i ha contractat els tambors de batalla. Els hem oferit el ballet que podria reportar-nos uns ingressos extra.

El divendres, 30 de setembre, animarà la festa posterior a l'Olla Moruna l'afamat DJ Raúl Platero. S'ha arribat a un acord perquè el Mercat Medieval torne a ambientar els carrers de la Vila. Enguany estarà situat a la plaça del Carbó i la de Cassassús.

La presentació de càrrecs tindrà lloc a l'auditori de la Casa de la Cultura el dijous, 8 de setembre, a les 20 h. Al llarg de la vesprada es determinarà quin és el cartell guanyador d'enguany i en l'acte posterior es llegirà el veredicte. El sopar posterior el farem al casal de la falla Plaça d'Alacant, al polígon de Tisneres.

Es recorda que el dijous 15 farem la presentació del llibret i Aurelià Lairón oferirà una conferència sobre Jaume I i Alzira.

Dos dies després, realitzarem la primera Trobada d'associacions de Moros i Cristians de la Ribera. Realitzarem una visita per la Vila i després parlarem de la creació de la Federació de Festes de Moros i Cristians de la Ribera. Un representant de la Undef explicarà els requisits, beneficis i obligacions que suposa integrar-se en la Unió Nacional d'Entitats Festeres.

Conegut que hem trobat un nou distribuïdor per a l'arcabussada, es decideix que el preu final per disparar serà de 50 €, vint menys que l'any passat. És imprescindible que els interesssats a tirar donen el seu nom i DNI fins la primera setmana de setembre. A més, els que vagen a tirar han de poder recollir la pòlvora el divendres entre les 12 i les 14'30 h.

Està reservat el saló de La Masia per a realitzar el dinar de germanor el 2 d'obtubre. El cost del cobert seguirà sent de 25 €. S'ha de comunicar (i pagar) l'assistència el 22 de setembre com a màxim.

Ja disposem més de 15 membres per al grup de la piscina municipal. És per això que per 155 € a l'any, es podrà gaudir dels serveis de piscina, gimnàs i spa, així com de múltiples descomptes en els cursets. Podeu descarregar-vos el full d'inscripció i la informació del cost dels cursos (amb les reduccions). Després caldrà que vingueu a una reunió perquè el segellem.

En les pròximes reunions repartirem els carnets amb què gaudireu de descomptes de 2'5 i 3'2 cèntims a la gasolinera d'Alzicoop (carretera vella de Carcaixent).

La pròxima reunió serà l'1 de setembre i no el 25 d'agost com correspondria a l'últim dijous de mes. En setembre ens reunirem tots els dijous.

27-07-2011 DEMÀ DIJOUS, REUNIÓ

Demà dijous tenim la reunió mensual a les 22 h. al bar Forners de Sant Roc. Féu el favor d'anar posant-vos al dia en les quotes (açò és un missatge genèric. Si esteu al dia no vos heu de preocupar).
És l'últim dia per a pagar la loteria i per a entregar les publicitats que aniran al cartell i al llibret. Si no en dugueu, la filà haurà de sufragar 90 euros o el que vos reste segons les publicitats entregades. Tenim moltes notícies que donar-vos.

22-07-2011 SUSPÉS EL CONCURS DE MÚSICA FESTERA

La asociación cultural de Moros y Cristianos y la Sociedad Musical de Alzira han decidido suspender el I concurso de música festera que estaba previsto celebrarse el próximo mes de septiembre. Con la detención del gerente de la entidad patrocinadora, Alzicapital, ambas entidades no están en condiciones de asumir el premio de 3.000 € que ya había atraído a numerosos compositores. "Vamos a trabajar en los próximos días para intentar obtener otra fuente de financiación ya que habíamos puesto mucha ilusión en el primer concurso de música festera de nuestra comarca, que estaba dotado con un premio importante, acorde a los grandes y veteranos concursos de la Comunitat", indicó el presidente de la asociación de Moros y Cristianos, David Chordà. La pieza ganadora sería una marcha mora que llevaría por nombre Moros d'Al Jazzirat.

09-07-2011 ACTUACIÓ DE POT DE PLOM
I XAVI CASTILLO A ALZIRA

300 persones visionaren anit l'última producció de Pot de Plom i Xavi Castillo, València Zombi!! A la fi va resultar molt més divertida de les crítiques que havíem escoltat prèviament. Gràcies a Pepe Moriche i Ximo Gomis en l'ajuda de descàrrega i càrrega del material de la companyia i del suport de Fernando Vera. Com no, agrair a Adela López, José Arribas i Agustín España que sempre estan per al que es necessite i ahir controlaren perfectament els accessos fins que puguérem vore l'obra tranquilament asseguts. FOTOS

07-07-2011 FOTOS I VÍDEO DE L'ENTRADA DEL MARÍTIM

FOTOS

L'associació de Moros i Cristians del Marítim de València ha penjat un extens reportatge fotogràfic de la seua festa. Nosaltres ens centrem a l'entrada en què participàrem. En l'enllaç de dalt podeu vore-les.

A este enllaç podeu vore el vídeo de l'entrada. Avanceu el cursor al 12'13", deixeu-lo carregar un moment i ahi comença el reportatge on eixim.

02-07-2011 REUNIÓ FUNDACIONAL D'AL JAZZIRINS

FOTOS

La nova comparsa Al Jazzirins ha celebrat este matí la seua primera reunió al bar El Casinet. En ella ha estat present el president, David Chordà, qui els ha informat de tot el que compon la nostra festa. Esta comparsa, formada principalment per fallers de Germanies, naix amb molta força, ja que a hores d'ara són 25 festers. Esta setmana aniran a Benigànim a elegir-se els trages.

 

 

02-07-2011 entrada del marÍtim

FOTOS

La nostra associació va tindre ahir l'honor de participar convidada a l'entrada del Marítim a València. Pel carrer de la Reina van obrir la desfilada sis xiques del ballet cristià i els tambors de batalla. A continuació, el president, David Chordà, acompanyà na Violant d'Hongria 2010, Mª Ángeles Rodríguez, escoltats per la filà de Conqueridors, el cap de la qual era el vicepresident Juan Carlos Costa. Més enrere, tancant la part cristiana estaven les Contrabandistes Bandoleres. En el viatge ens acompanyaren els nostres amics dels Llauradors de Picassent, qui vingueren en el nostre autobús.

01-07-2011 WEB DELS TAMBORS DE BATALLA

Els tambors de batalla cristians han creat una pàgina web que prompte ompliran de molt de contingut. Podeu visitar-la punxant ací.

01-07-2011 ANIT, A LA REUNIÓ...

FOTOS DE LA REUNIÓ

Davant vora 30 festers, anit informàrem del conveni que estem a punt de signar amb Alzicoop perquè els festers gaudiu d'un descompte d'entre 2'5 i 3'2 cèntims per litre quan reposteu a la gasolinera de la carretera vella de Carcaixent. En uns dies (o en la pròxima reunió del 28 de juliol) rebreu les targetes per mitjà del vostre cap. Vore condicions del conveni

Comunicàrem que hem fet un acord amb la piscina coberta d'Alzira perquè els festers puguen gaudir d'unes condicions molt interessants durant l'any. Un abonat paga 209 euros per utilitzar lliurement durant tot l'any la piscina, el gimnàs i el balneari. En cas de fer un grup d'almenys 10 persones que hagen omplit la fitxa de l'associació, el preu seria de 185 €, però en cas de formar un grup de 15 persones, el preu baixa a 155 € a l'any, 13 al mes. A més, gaudireu d'altres descomptes en cursos.

D'ací a uns dies decidirem on deixarem uns vals descompte perquè pugueu anar amb les vostres famílies a Terra Mítica (entrada+menjar: 28 €. El preu sense cupó és de 52 €). Amb altre cupó podeu anar a Aqualàndia i MundoMar, també a Benidorm gaudint d'un 50% de descompte. A Aqualàndia podeu entrar per 14 € els adults i 10'50 els juniors i a MundoMar per 12'50 i 10 € respectivament.

Explicàrem que una representació de la festa estigué al mig any de Carcaixent i veient l'entrada de Massanassa i que esta nit anem a desfilar a l'entrada del Marítim. Es va aclarir que a les diferents entrades on estan desfilant els Conqueridors i les Bandoleres, ho fan perquè disposen de trages oficials propis. Quan alguna altra filà o comparsa tinga trage, que ens ho comunique per a poder també oferir esta possibilitat. Mentrestant, seguirem informant de les entrades a les que ens conviden per si voleu desfilar, en este cas com a cristians. Ricardo, dels Alborxins, ho provarà esta nit al Marítim.

L'assaig de caps i filaes amb els mestres el farem en setembre.

Recordeu que en la reunió del dia 28 cal portar les tres publicitats per al cartell de José Coll i el llibret. Són a 30 €. A partir de la 4a, el benefici és de 20 € per al fester i 10 per a l'associació.

Estem plantejant fermament organitzar en setembre la "Cagà del burro" per a obtindre ingressos. Molt probablement, enguany no es posaran xiringuitos en les festes de Sant Bernat.

En setembre estem pensant d'organitzar una reunió comarcal de les associacions de la Ribera per fer germanor amb els festers de la zona i tal volta crear la Federació de la Ribera de Moros i Cristians. A més, volem que representants de la UNDEF ens expliquen els requisits per entrar en esta associació nacional de Festes.

S'informa també que la comparsa Al Jazzirins segueix agafant molta força i que ja en tenen 19 festers inscrits. A la reunió estigué present en representació d'ells Kike Botella. També saludàrem als festers Tomás Castany (pare i fill) i José Gabriel Piera, que venien per primera volta a una reunió.

30-06-2011 HUI, REUNIÓ ORDINÀRIA

Recordeu que esta nit tenim la reunió ordinària al bar Forners de Sant Roc. Sopar i Reunió. Poseu-vos al dia en les quotes i cal liquidar la loteria de juliol. Dugueu les paperetes de juny que foren premiades amb 2 € per papereta. Tenim més novetats que contar-vos.

29-06-2011 CONVENI AMB ALZICOOP

Esta vesprada, el president de l'associació s'ha reunit amb Salva Hidalgo per ultimar els detalls del conveni a signar amb Alzicoop, per mitjà del qual cada fester disposarà d'una targeta amb què se li farà un descompte d'entre 2'5 i 3'2 cèntims per litre de gasolina/gasoil/biodièsel ficat dels surtidors que hi ha a la carretera de Carcaixent. En breu, cada fester tindreu la vostra targeta.

29-06-2011 REUNIÓ amb el consell de la joventut

Punxa per ampliar-laEl president, David Chordà, s'ha reunit amb el seu homònim del Consell de la Joventut, José Andrés Hernández; la secretària, Maite Navarro (filla del nostre primer president Jaume) i la tresorera per informar-los del funcionament de l'associació donat l'interés que tenen per formar una comparsa cristiana.

25-06-2011 MAGNÍFICA VISITA AL MUSEU

Un dels responsables del Museu Municipal d'Alzira (MUMA), Pedro Benedito, ens ha oferit una interessantíssima xarrada sobre la història de la nostra ciutat, en la visita que hem fet finalment al museu. En setembre organitzarem una altra perquè més festers pugueu gaudir d'ella.       FOTOS

22-06-2011 VISITA A LA VILA

El pròxim dissabte, 25 de juny, farem una visita amb guia pel casc històric alzireny de la Vila. Festers, amics i familiars podeu vindre. És gratuït. Ens vorem a les 10'30 h. a la porta del Museu Municipal.

15-06-2011 AGERMANAMENT AMB EL MARÍTIM

La junta del Marítim de València ens ha convidat a participar a la seua entrada, el dissabte 1 de juliol, a les 11 de la nit, com a primer pas per l'agermanament de les dues associacions.

13-06-2011 DISSABTE ESTIGUÉREM AL MIG ANY DE CARCAIXENT

Després de 27 anys, Carcaixent ha començat a treballar per a recuperar la festa de moros i cristians. La setmana passada, l'associació de moros i cristians -primera comparsa creada que té una filà de Contrabandistes i altra de Moros Negres- va fer la seua festa.

Esta setmana li tocava a la segona i última comparsa, la Mozárabe-Els Llops. Estos últims ens convidaren a desfilar amb ells i coneguérem al seu president, Andrés, així com la cap de la filà femenina, la seua germana Belén. Tots dos són fills dels capitans de la comparsa que va fundar la festa en la primera etapa. Així mateix, coneguérem a Iván, el president de l'associació (es diu així la comparsa. No és una associació que uneix les dos comparses). Les seues festes se celebraran el 8 d'octubre, una setmana després que la nostra.

FOTOS

09-06-2011 SOPAR DEL BÀNDOL CRISTIÀ

El bàndol cristià va organitzar al casal de la falla Plaça d'Alacant el primer sopar de l'exercici on s'explicà als festers que no han vingut a les reunions algunes novetats de la festa.

FOTOS

 

06-06-2011 ENS HA TOCAT LA LOTERIA

El 18.869 ha tornat a ser agraciat, això sí, de nou amb 2 euros per papereta. Recordeu anar recollint les paperetes del sorteig de juliol.

06-06-2011 LA FESTA RET HONORS A LA VERGE DE LA MURTA

Per primera volta en la nostra història, i com ja férem amb la Verge del Lluch, la festa dels Moros i Cristians de la Vila d'Alzira reteren ahir honors a la Verge de la Murta en la tradicional romeria que es fa cada primer diumenge de juny. L'associació estigué representada per na Violant d'Hongria, Mª Ángeles Rodríguez.

01-06-2011 ALBERTO CASTILLO HA DESAPAREGUT

El gerent d'Alzicapital, Alberto Castillo, ha desaparegut sense deixar rastre. A falta de que es resolga el cas i esperem que siga amb final feliç, mantindrem en vigor els dos concursos. En cas que algú s'haguera d'anul·lar seria el de música festera, en no poder assumir un cost tan alt. L'associació no havia realitzat cap imposició en Alzicapital.

28-05-2011 ANUL·LAT L'ASSAIG DE CAPS I FILAES

Després de comunicar-nos els professors que no podien vindre a Alzira, l'assaig ha quedat suspés.

27-05-2011 anit, a la reuniÓ

  • Anit informàrem de que la presentació del concurs de música festera va ser publicada a nombrosos diaris, tant impressos com digitals.
  • Dissabte anirem a les 10 del matí al bar Forners de Sant Roc a assajar amb els mestres que venen des de València. Posteriorment anirem al local a netejar-lo.
  • La regidoria de serveis públics ens va informar que l'arquitecte municipal té previst rehabilitar el local amb un taller d'ocupació, però que començarà en uns dos mesos (suposem que després de l'estiu). La setmana que ve tractarem de reunir-nos amb ell.
  • L'associació ha rebut una subvenció de la Mancomunitat de la Ribera Alta de 300 euros per a organitzar la I trobada de Moros i Cristians de la Ribera. A més, Bernat Iborra va informar de la conversa que va tindre amb la UNDEF i es parlà de que Alzira fóra la ciutat on es realitzara la pròxima reunió comarcal.
  • Ahir repartírem vora 50 cartells de l'actuació de Xavi Castillo. Esperem altres 50 per seguir promocionant-ho. Per a divendres s'esperen les entrades.
  • Es plantejà la possibilitat d'organitzar "La cagà del burro", com va a fer la falla avinguda Germanies de Carcaixent per segon any consecutiu. Es tracta de dividir un espai en zones que es venen en participacions de 5 euros. Allà on caga el burro, li toquen 1.000 euros al posseïdor de la papereta. La falla ens ha regalat tres paperetes, per al president, el capità i el sultà.
  • L'autobús que ens ha de dur a Picassent a desfilar eixirà a les 8 des del casal de la falla Pere Morell. Aniran els membres del ballet, les dos bandes de tambors i les Contrabandistes-Bandoleres. Els Conqueridors aniran en els seus cotxes (per decisió pròpia).
  • Un membre del Museu Municipal ens mostrarà la Vila en una visita guiada que es farà el 25 de juny a les 10'30 del matí. Comuniqueu els que aneu a vindre al telèfon 630.142.042 (David). És gratuïta.
  • L'SGAE ens ha comunicat que haurem de pagar 447 € + IVA en concepte de drets d'autor de la música que sone a l'Entrada de l'1 d'octubre.
  • Ja s'ha rebut un cartell per participar al II concurs.
  • El nostre ballet àrab ha estat contractat per a l'entrada que es farà a Senyera el 20 d'agost.
  • Cal anar dient qui participarà en l'arcabussada i confirmar si algú va a donar-se de baixa per a comunicar les dades a l'assegurança (i no pagar de més), que venç en juny.

25-05-2011 ASSAIG DE CAPS I FILAES

El pròxim dissabte vindran a Alzira els mestres de caps de filà, Juan Ruano i Emilio Pascual, per instruir-nos en la millor manera de desfilar i dirigir les esquadres. A les 10 ens trobarem al bar Forners de Sant Roc per esmorzar i en acabant baixarem al parc de l'Aràbia Saudita per a assajar. Es prega que vinga el major nombre de gent.

En acabant, anirem al local a adecentar-lo per a poder fer reunions de filà o fins i tot de l'associació. Des de la regidoria de serveis públics ens han comunicat que es pretén que un taller d'ocupació rehabilite tot l'edifici d'ací a dos mesos.

25-05-2011 ACTUACIÓ A PICASSENT

Dissabte a les 22'30, el ballet moro, les bandes de tambors i les filaes de contrabandistes bandoleres i Conqueridors desfilaran a Picassent, en les festes de la Verge Miraculosa. A les 20 h., l'autobús eixirà des del casal de la falla Pere Morell, a l'avinguda Luis Suñer (junt a la gasolinera).

19-05-2011 SUBVENCIÓ DE LA MANCOMUNITAT

La Mancomunitat de la Ribera Alta ens ha subvencionat amb 300 euros per a organitzar la I trobada de festes de Moros i Cristians de la comarca.

18-05-2011 HA ARRIBAT EL PRIMER CARTELL PER AL CONCURS

Ja està en les nostres mans el sobre amb el primer cartell que prendrà part del II concurs de cartells amb què s'anunciaran les festes 2011. Si voleu consultar les bases, podeu fer-ho punxant ací.

17-05-2011 REUNIÓ AMB L'SGAE

Esta vesprada, el president David Chordà ha estat reunit amb el representant de zona de l'SGAE per informar-nos del que haurem d'aportar en concepte de drets d'autor.

15-05-2011 LA FESTA HONORA A LA VERGE DEL LLUCH

Mª Ángeles Rodríguez, Na Violant d'Hongria 2010, ha entregat esta vesprada un ramell a la patrona d'Alzira, la verge del Lluch.

09-05-2011 LA PRESENTACIÓ A RIBERA TV

Ribera Televisió ha fet una ampla notícia sobre la presentació del I concurs de música festera.

07-05-2011 RES A LA LOTERIA

En el sorteig de hui res ens ha tocat. Recordeu que cal liquidar esta loteria a Concha i recollir la de juliol.

06-05-2011 PRESENTACIÓ
DEL CONCURS DE MÚSICA FESTERA

Alzira tindrà el pròxim mes de setembre una nova marxa mora, Moros d'Al Jazzirat. Serà la peça guanyadora del primer concurs de música festera que organitza l'associació de Moros i Cristians "La Vila d'Alzira". El passat divendres es va presentar a la Societat Musical d'Alzira el premi, guardonat amb 3.000 euros per al guanyador, el qual estarà dedicat a marxes mores en la primera edició.

El director artístic de l'entitat musical, Àngel Crespo, ha explicat que "és un concurs que econòmicament situa a Alzira entre els més importants de la Comunitat i esperem que participen grans autors. Les obres han de ser aptes per a desfilar i hauran de presentar-se o enviar abans del 20 d'agost a la pròpia Societat Musical ".

El president de l'associació cultural, David Chordà ha apuntat que "volem que les obres guanyadores puguen ser populars en ser tocades al carrer i no es queden com grans meravelles en un CD. La nostra major satisfacció seria que tingueren la repercussió històrica de Moros Vells, President o Sisco ".

El president de la principal entitat cultural d'Alzira, Juan Carlos Monerri, va recordar que "la Societat està encantada de donar suport a qualsevol iniciativa que pose Alzira en el millor del panorama musical i tenim l'orgull d'organitzar onze edicions del concurs de pasdobles, el de música de cambra o l'Spanish Brass, entre altres ". Monerri va afegir que "el guanyador es decidirà en un concert al Gran Teatre el 17 de setembre quan un jurat de prestigi valore quina és la millor de les tres obres finalistes".

El gerent de Alzicapital, Alberto Castillo, -que patrocina el premi de 3.000 euros i dóna suport a nombrosos clubs esportius de la ciutat- va dir "estar disposat a seguir patrocinant activitats culturals i musicals que donen prestigi a la capital riberenca".

Finalment, el regidor de Festes, Rafa Fita, va mostrar la seua satisfacció que "una associació cultural no es quede només en el nom i done suport iniciatives com representacions de teatre-el 8 de juliol actuarà Xavi Castillo amb la seua última obra, 'València Zombie' al Casal Fester-, presentacions de llibres i concursos d'esta categoria ".

També està obert el termini per al II concurs de cartells amb que s'anunciarà la festa de Moros i Cristians que tindrà lloc a la Vila alzirenya del 30 de setembre al 2 d'octubre. El premi és de 500 euros al guanyador. El pregoner de la festa serà l'actor alzireny Álex Gadea.

05-05-2011 DIVENDRES, PRESENTACIÓ
DEL CONCURS DE MÚSICA FESTERA

L’associació cultural Moros i Cristians “La Vila d’Alzira”, la Societat Musical i l’Ajuntament d’Alzira presentaran demà divendres el I concurs de música festera que s’organitza a la nostra comarca i en concret a la seua capital. El patrocini amb 3.000 euros de premi de l’empresa Alzicapital ha permés que este concurs estiga a l’altura, en quant a guardons, als més importants de la Comunitat.

La presentació tindrà lloc a la Sala de juntes de la Societat Musical d’Alzira (C/ Hort dels frares, 62. 1r pis), a les 6 de la vesprada. Compareixeran  David Chordà, president de l’A.C. Moros i Cristians “La Vila d’Alzira”;  Juan Carlos Monerri, president de la Societat Musical d’Alzira;   Àngel Crespo, director artístic de la Societat Musical d’Alzira;  Alberto Castillo, gerent d’Alzicapital i Rafael Fita, regidor de fires i festes.

29-04-2011 anit a la reuniÓ

  • En la reunió d'anit, amb menys afluència de festers que en l'anterior, contàrem que la festa té dos festers col·laboradors més: Pepe Costa i Eusebio, així com altra festera de quota de les Contrabandistes-Bandoleres: Ángela Bosch.
  • Recordàrem que el 27 de maig està prevista la participació dels ballets i les filaes Conqueridors i Contrabandistes-Bandoleres.
  • Esta setmana s'ha de liquidar a Concha la loteria del mes de maig i recollir la de juny.
  • El termini per a donar les publicitats per al cartell anunciador de l'actuació de Xavi Castillo s'ha avançat al 15 de maig. Ens les haureu de donar a David Chordà (630.142.042) o David Mercado (687.25.99.70).
  • S'informà de l'incident que hem patit al local i que la regidora de serveis públics, Lola Ortega, ens ha indicat que en breu es desplaçarien dos funcionaris per avaluar danys i reparar certes coses.
  • En la primera setmana de maig es començaran a cobrar les quotes pel banc. Com que queden cinc mesos per a la festa, es cobraran 30 € als hòmens i 20 a les dones.
  • L'assaig de caps i filaes s'ajorna a finals de maig.
  • El dijous per la vesprada se'ns va comunicar que per fi s'ha cobrat l'actuació del ballet a El Perelló.
  • Esta setmana s'ha presentat una proposta per obtindre una subvenció a la Mancomunitat de la Ribera Alta. S'ha plantejat organitzar l'últim cap de setmana de juny la I trobada de Moros i Cristians de la Ribera.
  • Els dos concursos (cartells i música festera) s'han difòs a través de diverses pàgines web i si el pròxim dimecres poden a la Societat Musical, es farà la presentació dels concursos a la seua sala de juntes.
  • S'ha enviat una carta a les falles informant-los de les condicions per apuntar-se a la festa.
  • Es plantejà la possibilitat de posar en lloguer cadires per a una part del recorregut de l'entrada.
  • També es comentà la possibilitat de fer una visita guiada a la Vila i organitzar una donació de sang.
  • La pròxima reunió serà el 26 de maig.

21-04-2011 VIATGE A ONTINYENT

La filà Creuats Riberencs viatgen hui a Ontinyent per vore diverses possibilitats de trage a la casa El dissenyador fester.

19-04-2011 TERRIBLE SORPRESA!!

Quan Adela López, Pepe Moriche i David Chordà hem anat a netejar el local, ens hem trobat amb la desagradable sorpresa que algú ha entrat entre el 2 de març i ahir i es va dedicar a trencar la instal·lació elèctrica i les plaques d'escaiola per endur-se el coure. Demà pel matí anirem a l'Ajuntament a comunicar la denúncia. Fotos

18-04-2011 DEMÀ, A NETEJAR EL LOCAL

Hui és un dia històric per a la nostra associació. Este matí hem recollit el document pel qual l'Ajuntament ens cedeix el nostre primer local... i les claus. Demà de vesprada, sobre les 5'30, qui vulga pot vindre a ajudar a començar a adecentar-lo. Està al carrer Major Santa Maria, 23 (antic alberg de transeünts). Allí estarem!!!

16-04-2011 BASES DEL I CONCURS DE MÚSICA FESTERA

L'Associació ha ultimat les bases del I Concurs de Música Festera "Moros i Cristians de la Vila d'Alzira". En esta primera edició està adreçat a les marxes mores (per a desfilar, no de concert) i l'obra guanyadora del premi de 3.000 € durà per títol "Moros de la Vila".

Ací vos les podeu descarregar.

15-04-2011 el local ja estÀ APROVAT

Ens han tocat de l'Ajuntament comunicant que tenen el document que ens atorga l'ús del que serà el primer local de l'associació. El dilluns passarem a recollir-lo i el dimarts per la vesprada començarem a netejar-lo. Anunciarem per mail, web i mòbil l'hora per a qui vulga vindre a ajudar.

FOTOS DE L'ESTAT ACTUAL

 

15-04-2011 A ELEGIR ELS TRAGES CRISTIANS

El pròxim dijous anirem a Ontinyent a vore els trages dels Creuats riberencs amb l'amic Manolo d'El dissenyador fester.

14-04-2011 ULTIMEM LES BASES
DEL CONCURS DE MÚSICA FESTERA

En la vesprada de ahir, el president David Chordà va ultimar amb el director artístic de la Societat Musical d'Alzira, Àngel Crespo, les bases del I concurs de música festera que patrocina Alzicapital i que estarà dedicat a les marxes mores. La marxa guanyadora durà el nom "Moros de la Vila". En breu les penjarem i les donarem a conéixer.

10-04-2011 OBERT EL TERMINI DEL II CONCURS DE CARTELLS

L'associació de Moros i Cristians de la Vila d'Alzira ha obert el termini per a presentar els treballs al II concurs de cartells fins el 7 de setembre. El premi és de 500 €. Llegiu les bases.

 

 

 

 

09-04-2011 PER FI HA TOCAT LA LOTERIA!!!

No vos en feu il·lusions. Únicament ens tornen diners del 18.869. 2 eurets per papereta però menys és res. A partir d'ara, este número ja l'anem a tindre seguit, per la qual cosa jugarem amb este i el 28.412.

08-04-2011 EL LOCAL ESTÀ MÉS A PROP

Hui hem fet els tràmits a l'ajuntament perquè el pròxim dimecres la junta de govern aprove la cessió del que serà el primer local de la nostra associació.

07-04-2011 SOPAR DE CREUATS RIBERENCS

Anit dimecres, els Creuats riberencs celebraren la seua habitual reunió on informen als festers de la seua filà d'allò que es va dir a la reunió mensual. Com no, ho van fer al voltant d'un bon soparot format per xurrascos i xoriços criollos argentins. La filà va comptar amb la presència del president de l'associació.

FOTOS

 

 

01-04-2011 ANIT A LA REUNIÓ CONTÀREM...

FOTOS

Vàrem donar la "rebenvinguda" a la filà Templaris que tornen a incorporar-se a la festa. A més, també tinguérem a nous festers que van a conéixer-la a fons per primera volta. Víctor Boscà va estar en representació de Quique Botella, Borja Martínez, José Casterà, Tono Ausina, Óscar Pérez, Quique Alegre i Eugenio Cases, que formaran una filà mora. D'altra banda, Creuats Riberencs incorporen a Fernando Comins Tello i Francisco Chillarón Chacón. Sense estar present, Concha Vidal va comunicar que Elena Botez entra a formar part de Les de la Vila. L'expresident, Fernando Vera, va presentar el Sultà Moro 2011, Joaquín Gomis Blasco i va informar de que la filà Els/les de la Vila va a convertir-se en comparsa.

Mostràrem els trages elegits per a les filaes en la visita feta dimarts a Huracaïns (i que podeu vore un poc més avall) mentre que les Contrabandistes i Bandoleres viatjaren ahir de vesprada a Villena i Caudete i ja han elegit els seus. Es va comunicar als cristians que un dissabte anirem a Ontinyent a vore una casa de trages.

Comunicàrem que el pròxim dimecres, l'alcaldessa presentarà a la Junta de Govern la petició del que serà el primer local de l'associació. També explicàrem la predisposició de l'escola de caps de filà de València de vindre a Alzira el 28 o 30 d'abril a donar-nos classes.

En breu enviarem les bases del concurs de cartells i el president de la Societat Musical d'Alzira ens comunicà que el 17 de setembre podrem fer el I concurs de música festera al Gran Teatre.

31-03-2011 ESTA NIT, REUNIÓ

Recordeu que esta nit tenim la reunió mensual al bar Forners de Sant Roc. Tenim moltes coses que contar-vos. Cal pagar l'apuntà a la festa: 30 € els hòmens i 20 € les dones.

31-03-2011 COMPTE DE L'ASSOCIACIÓ

Si voleu fer l'ingrés de la quota de l'associació al Crèdit, el compte és 3188 0013 41 2143448427.

31-03-2011 VISITA A L'ALCALDESSA

Este matí, el president David Chordà es reunirà a les 9'30 amb l'alcaldessa, Elena Bastidas, per tractar de tancar la cesió del primer local de què gaudirà l'associació.

30-04-2011 tratges moros

Estem a punt d'arribar al mig any per a la nostra festa. El dimarts estiguérem amb els nostres amics dels Huracaïns de Benigànim elegint els trages que portarem el pròxim 1 d'octubre. Són estos.

Els de la Vila
Les de la Vila
Alí Ben Bufat
Les Granotes
Mercaders
Alborxins

Per a vore'ls més grans, punxeu ací

25-03-2011 CONTACTE AMB L'ESCOLA DE CAPORALS

Els professors de l'escola de caporals de la Federació Valenciana de Moros i Cristians han acceptat vindre a ensenyar-nos a desfilar. (A alguna festa li pot semblar una tontada açò però cal aprendre dels que saben per a millorar). La intenció és que la vesprada del dijous 28 d'abril vinguen i ens facen els primers ensenyaments, tant als caps cristians com als moros. Posteriorment, gaudiríem del sopar junt a ells i la reunió mensual. Ací podeu vore un vídeo del que fan als peus del torreó de l'Albereda de València.

23-03-2011 este dijous no ÉS LA REUNIÓ

Per una confusió de dates, havíem dit que este dijous teníem la reunió mensual al bar Forners de Sant Roc. Serà a l'altre dijous, 31 de març, quan fem la reunió.

Acudiu que ens queden 6 mesos per a les nostres festes i es presenten espectaculars. Tenim moltes coses que contar-vos. Recordeu que cal pagar la loteria del 9 d'abril i pagar l'apuntà a l'associació.

25-02-2011 presentaciÓ D'UN LLIBRE I REUNIÓ

Manel Arcos va presentar ahir el seu segon treball d'investigació El tio Joan de la Marina: un bandoler en terres del Xúquer i del Túria (1851-1878). Va ser una vesprada molt interessant on coneixérem més aspectes del món bandoler.

Per la nit férem la reunió ordinària mensual on es va explicar com havia anat la reunió amb l'alcaldessa, Elena Bastidas. La primera edil es va comprometre a que hi hauria més il·luminació a la zona de la tribuna d'autoritats. D'altra banda, en breu assistirem a vore un possible local que serà la primera seu de l'associació.

En la pròxima reunió, els caps de filà han de dur els 30 € (20 en cas de les dones) d'apuntà de cadascun dels seus festers. Recordeu que podeu domiciliar el pagament de la quota omplint les dades d'esta fulla.

Es va decidir que aquelles persones que no vullguen eixir a la desfilada però vullguen ser festers, tindran eixa condició amb una quota de 30 €. Esta donarà dret a assistir a l'Olla Mora i l'esmorzar del diumenge així com de col·laborar en l'organització de l'entrada i altres actes que duguem a terme.

Cada filà ha de dur tres publicitats a 30 euros cadascuna. Estes s'haurien d'entregar com a màxim en la reunió del 26 de maig ja que les posarem al cartell de Xavi Castillo que tindrà lloc el 8 de juliol i posteriorment al llibret.

Per últim, s'anuncià que els dos ballets i les bandes de tambors actuaran a l'entrada de Picassent el 27 de maig. A més, la filà Conqueridors ha sigut convidada per tercer any i també desfilaran les Contrabandistes i Bandoleres.

Encara que no estigueren en la reunió, donem des d'ací la benvinguda a dos nous festers: Tomás Castany i fill.

 

19-02-2011 ÁLEX GADEA SERÀ EL NOSTRE PREGONER

Ahir tinguérem la satisfacció de contactar amb l'actor alzireny Álex Gadea, qui està gravant a Madrid els capítols de la nova sèrie que s'estrenarà a Antena 3 el dimecres pròxim. Li transmetérem el nostre desig de que siga el nostre pregoner i va acceptar encantat.

 

18-02-2011 VISITA AMB L'ALCALDESSA

Ahir la junta directiva es va reunir amb l'alcaldessa, Elena Bastidas, per a presentar-li els diferents projectes que tenim per a l'exercici i l'actualitat de la festa. En un ambient molt cordial ens va felicitar pel creixement radical aconseguit en l'any del 10é aniversari. Li mostràrem la carta enviada per l'ambaixador d'Aràbia Saudita i la nostra intenció de que l'actor Álex Gadea siga el nostre pregoner. Així mateix també li sol·licitàrem la cesió d'un local per a poder reunir-nos. D'estes i més coses, parlarem el dijous a la reunió. FOTOS

 

 

13-02-2011 ANÀLISI DEL PRESSUPOST

Després del primer anàlisi del pressupost, hem vist que dóna un resultat molt positiu. Per a la reunió del pròxim dia 24 esperem la confirmació definitiva de 4 noves filades.

12-02-2011 PRIMERA REUNIÓ SOBRE EL CONCURS DE MARXES

Ahir divendres el president de l'associació va mantindre la primera reunió amb el president de la Societat Musical, Juan Carlos Monerri i el cap d'estudis, Bernat Ríos, per començar a organitzar el I concurs de marxes festeres.

28-01-2011 anit a la REUNIÓ...

Poca gent es va atrevir a eixir de casa en una nit desapacible per anar a la reunió on es contaren moltes coses.

Alzicapital patrocina el concurs de música festera que tindrà un premi per a l'obra guanyadora de 3.000 euros. Esta empresa també seguirà patrocinant el concurs de cartells.

El dijous 24 de febrer, dia de la pròxima reunió, farem a le 20 h. a l'Arxiu municipal d'Alzira la presentació del llibre "El tio Joan de la Marina: Un bandoler d'Ador en terres del Xúquer i el Túria (1851-1878 )". Vos esperem a tots per després gaudir de la reunió.

L'associació ha decidit proposar com a pregoner 2011 a l'alzireny Álex Gadea, qui interpreta el personatge de Diego a l'afamada sèrie de Televisió Valenciana, L'Alqueria Blanca.

Hem rebut una carta de l'ambaixador d'Aràbia Saudita qui agraeix la foto que li vàrem enviar -on commemoràvem el 25 aniversari de la inauguració del parc de l'Aràbia Saudita d'Alzira-. A més comunica que si l'agenda li ho permet, estarà amb nosaltres en festes.

Es recorda als festers que cal domiciliar la quota que començarà a girar-se a principis de març. Descarregueu-vos la fulla (si ja esteu apuntats a l'associació no fa falta que ompliu totes les dades), ompliu-la i envieu-la per correu electrònic (junta@morosicristiansalzira.com) o porteu-la a la pròxima reunió (si no podeu vindre, doneu-li-la al vostre cap de filà).

La junta directiva serà rebuda per l'alcaldessa d'Alzira, Elena Bastidas, el pròxim dijous, 3 de febrer, a les 19 h.

Concha Vidal ja té la loteria del 5 de març. Es va a fer més sortejos el 2 d'abril, 7 de maig, 4 de juny, juliol i agost. Cal demanar-li-la. Podeu tocar-li per a quedar al 620.564.270. El 24 de febrer es cobrarà la loteria i es tornarà la que haja sobrat.

20-01-2011 la festa a fitur

L'Associació estarà present a Fitur el pròxim dissabte promocionant les nostres festes. A més, hem rebut una carta de l'ambaixador d'Aràbia Saudita on agraïa la fotografia que li hem enviat i es comprometia a vindre a les festes "si l'agenda li ho permetia".

06-01-2011 primer concurs de mÚSICA FESTERA

Alzicapital ens ha fet un gran regal de Reis en acceptar patrocinar el I concurs de música festera que tindrà un premi de 3.000 euros. En esta primera edició, participaran marxes mores i la guanyadora tindrà per nom "Moros de la Vila". En breu, penjarem les bases.

03-01-2011 escanejat l'article d'actualitat festera

Punxeu per vore'l més gran

30-12-2010 augment de la subvenciÓ MUNICIPAL

L'equip de govern va aprovar ahir l'esmena al pressupost en què el Bloc demanava reduir la partida de Festes de Sant Bernat i augmentar-la per a altres entitats. Este és el cas de la nostra festa que rebrà 1.000 € més del que tenia consignat per a enguany, i que en principi s'havia rebaixat un 10%.

25-12-2010 BON NADAL A TOT EL MÓN

17-12-2010 sopar de nadal

Va ser un plaer que ahir vora 50 persones ens reunírem per a celebrar junts el sopar de nadal al casal de la falla Plaça d'Alacant. Moltes gràcies als cuiners Creuats riberencs pel guisopo que ens féreu. També hem tingut la companyia de Toni Goig i Paco Che en representació dels Templaris que tornen a l'associació així com amb Julio Tudela i la seua dona i Víctor Balaguer, membre del jurat del concurs de cartells. La pròxima reunió serà el 27 de gener. Punxeu a la foto per vore'n més.

 

 

08-12-2010 VISITA A MONTFORT DEL CID

Ahir dimarts, membres de la Filà Conqueridors estigueren a Monfort del Cid veient les festes de Moros, Cristians i Contrabandistes, les quals foren espectaculars pel nombre de participants en les seues ambaixades. En breu pujarem les fotos

07-12-2010 APUNTEU-VOS AL SOPAR DE NADAL

L'última volta que ens reunirem enguany serà el dijous, 16 de desembre, al casal de la falla Plaça d'Alacant. Allí gaudirem del Sopar de Nadal que tindrà un preu d'uns 10 euros. Podeu anar amb la vostra parella tot i que no siga fester/a. Volem que el màxim nombre de gent visquem una nit tan especial. A la web penjarem el menú. Confirmeu l'assistència amb un missatge o telefonada al 630.142.042 (dient quantes persones vindreu) o escrivint a junta@morosicristiansalzira.com .

Recordeu que eixe dia cal liquidar la loteria que vos heu endut. També volem domiciliar les quotes pel banc al màxim de gent. En gener faríem la primera remesa si tenim un nombre suficient de domiciliacions. Les quotes es passarien a principis de mes i serien de tan sols 20 € per als homes i 12 € per a les dones. Ahi entraria la quota de l'associació i una part dels trages, que es regularia en setembre. És per això que vos demanem que ens doneu els números de compte el dia del sopar o els envieu per correu electrònic a junta@morosicristiansalzira.com .

04-12-2010 JA TENIM CONTRACTAT A XAVI CASTILLO

El pròxim 8 de juliol, Alzira serà una de les primeres ciutats que acollisca el pròxim espectacle de Xavi Castillo, "València Zombie".

02-12-2010 actuaciÓ DEL BALLET A EL PERELLÓ

Diumenge, a les 6 de la vesprada, el ballet tribal actuarà a l'entrada de Moros i Cristians del Perelló.

01-12-2010 dinar de nadal

El pròxim 16 de desembre (dijous) celebrarem l'última reunió de l'any amb el sopar de Nadal, el qual se celebrarà al casal de la falla Plaça d'Alacant. El cost serà d'un màxim de 15 euros. Digueu qui vindreu (poden vindre també parelles encara que no siguen festers) per mail (junta@falles-alzira.com) o al telèfon 630.142.042 (David).

26-11-2010 ja tenim nou president

Anit va ser nomenat per aclamació el nou president de l'associació, David Chordà i Argente. A més, va presentar la seua directiva que és la següent:

Vicepresidents: Juan Carlos Costa (Conqueridors) i Julio Tudela (Alborxins)
Secretària: Adela López (Bandoleres)
Tresorer: Agustín España (Creuats riberencs)
Delegat de festes: David Mercado (Conqueridors)
Delegada de loteries: Concha Vidal (Les de la Vila)
Delegada de la secció femenina: Rosa Villena (Contrabandistes)
Delegat de bandes: Voro Boluda (Alí Ben Bufat)
Delegat de cultura: Bernat Iborra (Conqueridors)

D'altra banda, es va comunicar també que el pròxim 16 de desembre farem l'última reunió de l'any que serà el Sopar de Nadal, al casal de la falla Plaça d'Alacant. En breu se vos comunicarà el menú i el preu, perquè vos apunteu.

És desig de la junta que el major nombre possible de festers paguem la quota pel banc per a que quan arribe setembre sols s'haja d'abonar una mínima part. Les mensualitats serien de 15 o 20 €.

Recordeu que si teniu qualsevol dubte (tant els festers com aquells que tinguen interés per apuntar-se a l'associació) podeu escriure a junta@morosicristiansalzira.com o telefonar al 630.142.042 (David).

24-11-2010 DEMÀ REUNIÓ

Com tots els últims dijous de mes, tenim la reunió ordinària de l'associació tot i que la de demà és especial. Demà es votarà el nou president que dirigirà l'associació durant este exercici. A més a més, també cal demanar la loteria de Nadal (qui vulga). La farda anirà a benefici del fester, no de l'associació. Per açò i per tindre el plaer de tornar-nos a trobar després de festes, vos animem a que vingueu al bar Forners de Sant Roc.

20-11-2010 BONES SENSACIONS DE LA VISITA A EXPO FESTA

Ahir, els festers Juan Carlos Costa, Bernat Iborra, Manel Carrión i David Chordà estigueren a Alacant a Expo Festa. Durant la visita es va aprofitar per tornar a contactar amb els responsables de la Undef, com el seu president, Paco López i el nou representant a La Ribera-La Safor. A més, es va trobar una casa amb trages de cristians a preus més econòmics del que havíem trobat fins ara.

 

 

 

19-11-2010 VISITA A EXPO FESTA

Esta vesprada, una delegació de l'associació visitarà Expo Festa, que s'està celebrant a Alacant.

15-11-2010 REVISTA D'ACTUALIDAD FESTERA

Actualidad festera ja ha tret el seu últim número en format digital. Podeu vore el reportatge que ens dediquen a les pàgines 30 i 31. Obriu-lo punxant ací.

 

13-11-2010 HEM PARTICIPAT A L'ENCONTRE JUVENIL

Dos filades de festers de Mercaders, Alborxins i Alí Ben Bufat per part mora i les Contrabandistes i Bandoleres per les cristianes han participat a l'encontre d'associacions on han col·laborat 26 grups més. Fins que ens arriben fotos de l'acte, podeu vore ací dos fotos del dinar on després gaudírem de dos hores molt divertides. Foto 1 - Foto 2 - 3 fotos més

 

 

10-11-2010 DESFILADA EL DISSABTE

Ja està confirmat i el dissabte, 13 de novembre, desfilarem a la trobada d'associacions juvenils que es fa a la plaça Major des de les 11 fins les 24 hores. Diverses filaes de moros, cristians i contrabandistes-bandoleres desfilaran a les 13'30 h. i després compartiran un dinar, convidats per l'organització. Si voleu/podeu vindre, envieu-nos un e-mail a junta@morosicristiansalzira.com o telefoneu al 630.142.042 (David)

29-10-2010 anit primera reuniÓ de l'any

Anit, uns quants festers tornàrem a reunir-nos per començar l'exercici fester. Es va obrir el termini de presentació de candidatures a la presidència. Per ara hi ha una presentada. Si algú/na es vol presentar, ha de comunicar-ho al vicepresident, David Mercado, telefonant-li al 687.25.99.70 abans del 24 de novembre. La votació es farà en la pròxima reunió, el dia 25, en el lloc habitual: el bar Forners de Sant Roc.

D'altra banda, també s'ha decidit fer loteria per a Nadal, però a diferència d'altres anys, el benefici serà per al fester i s'acumularà per al pagament dels trages. Podeu encomanar-li-la a Concha Vidal tocant al 620. 56.42.70.