EXERCICI 2009-10

Exercici 2008-09 - Altres anys - Exercici 2010-11

22-10-2010 ENTREVISTA EN RIBERA TV

Esta vesprada, el delegat de cultura, David Chordà, parlarà sobre les festes en Ribera TV a les 17'50 h. Recordeu que hui, a les 12'30 h. passen també un reportatge de les festes (la repetició la faran el diumenge a les 15'30 h.).

21-10-2010 EL REPORTATGE DE LES FESTES A RIBERA TV
ES VORÀ DEMÀ I DIUMENGE

El programa Pobles en festes de Ribera TV on ha d'eixir un reportatge sobre les nostres festes s'emetrà demà a les 12:30 h. i diumenge a les 15:30 h.

20-10-2010 VÍDEO EN COR DE FESTA

Per fi, després de diversos intents s'ha pujat bé el vídeo que ens feren a Cor de Festa. Ací el teniu.

18-10-2010 reuniÓ

Esta vesprada, el vicepresident David Mercado acudirà a la reunió per organitzar l'acte de la trobada jove, on els moros i cristians d'Alzira tenen previst desfilar el 13 de novembre a la plaça Major.

12-10-2010 vÍDEO DE 2001 i 2003

Gràcies a que nostre president Fernando conservava estes imatges, podem vore les parades mores (així es deia aleshores) de 2001 i 2003. Fins ara sols teníem dos fotos de mala qualitat i un retall de diari.

2001

2003

10-10-2010 vÍdeo del DINAR

09-10-2010 EL PREGÓ a cOR DE FESTA

Hui han tret el pregó mentre que la setmana pròxima faran el reportatge de l'entrada.
Moltes gràcies, Julio!!!

08-10-2010 eixim a canal 9

Julio Tormo ens ha comunicat que el programa de Cor de Festa el faran demà dissabte, a Canal 9, a les 8'15 del MATÍ. Es repetirà el diumenge per Nou 2 a les 20'45 h. També hem eixit esta setmana a Levante-EMV (diumenge) i a Las Provincias (dijous). El diumenge, 17 d'octubre, eixirà l'article a El Alfil amb una foto dels Creuats Riberencs. D'ací a unes setmanes ens publicaran a Actualidad Festera i La Traca.

Vídeo de l'entrada

06-10-2010 NOTÍCIES SOBRE LES FESTES A RIBERA TV

Els usuaris de Facebook podeu vore les notícies que va elaborar Ribera Televisió este cap de setmana. Si no sou, registrar-se és molt fàcil.

Pregó, l'entrada falsa i l'olla mora

L'entrada

06-10-2010 LES FESTES A LES TELEVISIONS

Ens han confirmat que hui dimecres, a partir de les 16'45, eixirà la gravació del Pregó a Ribera Televisió (en qualsevol moment fins les 18'30 h.).

L'entrada l'emetran demà encara que no s'ha confirmat si a les 10'30 del matí o per la vesprada.

A Libertad Digital La Ribera emetran demà dijous el programa especial a les 20'15 h.

A Cor de Festa (Canal 9) eixirem el dissabte 16 d'octubre (12'30 h. Canal 9) i el diumenge 17 d'octubre (a partir de les 20 h., a Nou 2, antic Punt 2).

Per últim, el programa especial de festes de Ribera Televisió s'emetrà el dijous 21 d'octubre.

06-10-2010 recordatori de l'exposiciÓ

05-10-2010 ESPECTACULARS FOTOS DE VÍCTOR BALAGUER!!

Piqueu ací per vore vora 200 fotos de Víctor Balaguer, que no tenen desperdici.

04-10-2010 ACABEN LES FESTES 2010, COMENCEN LES DE 2011

Després de viure la millor entrada de la nostra curta història, ahir tancàrem les festes amb l'arcabussada (baix podeu vore el vídeo resum) i l'homenatge a Santa Caterina al migdia i el sopar de germanor a la Masia. El president, Fernando Vera i el secretari, Juan Carlos Costa, anunciaren que deixaven el càrrec. El màxim mandatari va rebre la insígnia d'or de l'Associació pel seu treball com a president durant 8 anys. David Chordà i Pilar Ripoll van rebre sengles figures pel seu treball durant 2010 i al front dels ballets des de 2002 (primer com a ballarina i ara com a coordinadora), respectivament. Juan Carlos Costa va ser nomenat Conqueridor d'Honor i s'anuncià que Conqueridors i Els de la Vila ostentaran la Capitania i Sultania 2011.

Gràcies a Toni Gordó tenim ja un fum de fotos.

Entrada de bandes - Entrada Mora - Entrada Cristiana - Arcabussada

Vídeo de l'arcabussada (si teniu prou velocitat, canvieu la resolució de 240 a 480)

01-10-2010 JA ESTEM EN FESTES!!!!
L'ENTREVISTA AL PRESIDENT A ALZIRA RÀDIO A LES 10'10 H.

Podeu escoltar en directe l'entrevista que li van a fer al president, Fernando Vera, a Alzira Ràdio a les 10'10 h. Punxeu ací.

Per fi ha arribat el primer dels grans dies. Hui encara es pot visitar l'exposició al Museu Municipal i amb un horari més ampli: pel matí, d'11 a 1 i de vesprada, de 17 a 20 h.

A les 19'30 h., els festers rebrem al nostre pregoner, Julio Tormo, a les portes de l'Ajuntament. Visitarem l'exposició per última volta abans de clausurar-la. Posteriorment visitarem la Vila on s'estarà instal·lant el Mercat Medieval. A les 9 de la nit, Julio Tormo obrirà les festes amb el seu pregó a les Muralles del Mercat. A continuació, les diferents filaes recorreran l'avinguda Luis Suñer fins les Muralles del parc de l'Aràbia Saudita on tenim el campament fester. Degustarem l'Olla Mora que haurà cuinat el xef Toni Martínez "Conill" i els seus pinxes. Per finalitzar, gaudirem amb el ball de túniques i xilabes on pot assistir qualsevol persona.

Dissabte a les 12 del migdia, una representació de les filaes mores, cristianes i contrabandistes-bandoleres desfilaran al centre comercial Ribera del Xúquer. Ja a les 19 h. s'iniciarà la festa gran amb l'entrada de caps de filà i bandes de música des de la plaça del Mercat, en sentit contrari al recorregut que s'iniciarà a les 19'30 h. Enguany es vorà la millor entrada de Moros i Cristians mai vista a Alzira. Les tropes mores, amb les filaes de Les Granotes, Alí Ben Bufat, Els i Les de la Vila i Mercaders, que exerceixen la Sultania 2010, passaran per l'avinguda Luis Suñer, carrer Salvador Enguix, plaça de la Constitució, carrers Major Santa Caterina i Correus, avinguda Sants Patrons, plaça del Regne i la plaça del Mercat. El Sultà Moro és enguany David Chordà i Argente, qui anirà acompanyat per les seues favorites Carmen Mª Ríos Pellicer, Loreto Ríos Petit i Mar Morejón de Girón Albelda.

A les seues muralles, esperaran a les tropes de Jaume I que aniran encapçalades per les filaes de Contrabandistes, Bandoleres i Conqueridors. Els Creuats riberencs tancaran la comitiva com a Capitania Cristiana on José Lorenzo Arribas és el màxim mandatari. El Capità estarà acompanyat per la seua dona i els seus fills. A la muralla es representarà la negociació i entrega d'Al Jazzirat al rei Conqueridor.

Diumenge al migdia, els trabucs retronaran pels carrers de la Vila. El recorregut començarà des del parc de l'Aràbia Saudita, recorrent l'avinguda Luis Suñer. Per la plaça del Mercat i els carrers Faustí Blasco i Major Santa Caterina. Na Violant d'Hongria, representada per Mª Ángeles Rodríguez, entregarà un ramell de flors a la patrona de l'Associació, Santa Caterina, com agraïment per la conquesta d'Alzira sense lliurar cap batalla. Un dinar de germanor a la sala Rex tancarà la trilogia festera.

 

 

28-09-2010 BON ORATGE PER A FESTES

En la web del meteoròleg José Antonio Maldonado indica que estes festes no tenim perill de pluja. Ací podeu comprovar-ho.

27-09-2010 MERCAT MEDIEVAL

El pròxim cap de setmana, la Vila tornarà al segle XIII amb un mercat medieval a la plaça de la Constitució i la del Carbó, així com part del carrer Sant Roc.

24-09-2010 OBERTA L'EXPOSICIÓ FINS L'1 D'OCTUBRE

Tot un èxit l'acte que ahir organitzàrem: inauguràrem una exposició de trages i fotos de la història del moros i cristians, entregàrem el premi a la guanyadora del concurs de cartells i presentàrem el llibre i el vídeo amb la història de l'associació. El saló estava ple amb més de 60 persones.

L'exposició està al primer pis del MUMA (Museu Municipal d'Alzira) fins el divendres 1 d'octubre inclusiu. Fins dijous sols es podrà vore d'11 a 13'30 h. mentre que divendres, ja hi haurà horari d'hivern i el museu obrirà d'11 a 13 i de 17 a 20 h. Com arribar. FOTOS

 

 

21-09-2010 DIJOUS, INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ AL MUMA

L'associació cultural de Moros i Cristians de la Vila d'Alzira presentarà dijous (20 h.) al Museu Municipal d'Alzira el cartell guanyador del I concurs organitzat amb motiu del X aniversari de la festa alzirenya. Durant l'acte es lliurarà el premi en metàl.lic a la guanyadora, la dissenyadora de Ador, Cristina Martínez.

Així mateix, es presentarà el vídeo i el llibre de festes, el qual recull els deu anys d'activitat continuada així com la presència de Moros i Cristians de manera esporàdica ja en el segle XIX. Es té constància de la presència de files de moros i cristians el 1887, 1899 i 1966 amb motiu d'actes en honor a la Verge del Lluch. El 1980 van ser els fallers de Sant Joan dels que van desfilar a Sant Bernat amb el nom de Abbasi durant uns anys. El 2000, fallers de Camilo Dolz i amics van promoure amb el desaparegut Rafael Mompó la comparsa Els fills ... encara que l'intent només va durar un any. El sector faller de la Vila va impulsar este últim intent que ha aconseguit arrelar.

Prèviament, s'inaugurarà una exposició amb vestits que s'exhibiran a l'entrada del proper 2 d'octubre, els cartells que han participat en el concurs i fotografies que recullen la història de l'associació i els seus precedents.

17-09-2010 ROTUND ÈXIT DE L'ACTUACIÓ DE XAVI CASTILLO

Unes 1.200 persones veieren anit l'espectacle de Xavi Castillo organitzat per la nostra associació al Casal Fester. Tenim constància que fins i tot vingueren des de Llíria, un dijous a la nit, per vore l'actuació d'este monstre de l'humor. Fotos. El Capità Moro d'Alcoi sí que pot dir amb majúscules que els boatos de les capitanies alzirenyes "ELS HA PAGAT ELL!!". Podeu vore més gran la dedicatòria, punxant en ella. GRÀCIES XAVI PER FER-NOS VIURE UNA NIT HISTÒRICA.

 

 

16-09-2010 JA TENIM EL LLIBRET DIGITAL

Dins d'una setmana disposarem del llibre en format paper. Mentres, podeu llegir-lo a través de la web. Punxeu en ell perquè es veja a pantalla completa.

 

12-09-2010 vÍDEO DE LA PRESENTACIÓ DE CÀRRECS

10-09-2010 ANIT A LA REUNIÓ

Es va informar que el pròxim 2 d'octubre, una filà de cristians, moros i contrabandistes-bandoleres desfilaran pel Centre Comercial Ribera del Xúquer de Carcaixent.

Es recorda que teniu fins el 23 de setembre per apuntar-vos al dinar de germanor que es farà a la Masia (cost: 25 € per persona)

Heu de comunicar si voleu disparar en l'arcabussada (cost: uns 50 €).

09-09-2010 ESTA NIT REUNIÓ

Com cada dijous, tornem a reunir-nos al bar Forners de Sant Roc per a seguir preparant la festa de l'1 al 3 d'octubre. Recordeu portar diners per a quotes, loteries i també per les entrades que vos hagen encomanat per a Xavi Castillo. Sols queda una setmana!!

Amb motiu de l'actuació del dijous que ve, la reunió es farà el dimecres, al lloc habitual.

08-09-2010 SOPAR DEL BÀNDOL CRISTIÀ

Anit es va reunir a sopar el bàndol cristià on donaren pergamins a les tres Na Violants que ha tingut la nostra festa. El Capità Cristià, José Arribas Lozano va rebre una espasa com a regal. Els usuaris de Facebook podreu vore les fotos mentre esperem que ens envien els originals. Punxeu a la foto.

 

 

 

06-09-2010 FOTO AMB JULIO TORMO

Abans de l'entrada de Castelló de la Ribera, el Sultà i el Capità compartiren una agradable conversa amb el nostre pregoner, Julio Tormo.

 

 

 

 

 

05-09-2010 ÚLTIMES NOTÍCIES

A la última reunió es va decidir adjudicar a la falla Sant Roc la gestió de la barra del campament fester durant els dies 1, 2 i 3 d'octubre.

El 23 de setembre serà l'últim dia per apuntar-se al dinar de germanor que es enguany es fa a La Masia.

Recordeu que cal apuntar-se per eixir a l'arcabussada. El cost està entre 50 i 60 €.

A les 3 de la vesprada, Punt 2 torna a emetre Cor de Festa on es pot vore l'entrada de Castelló de la Ribera en què participaren els ballets, dins del boato del sultà moro Josep Vicent Marrahí.

04-09-2010 loteria nacional

No ha tocat res a l'últim sorteig de loteria que hem organitzat per enguany.

03-09-2010 cristina martÍNEZ MASCARELL,
GUANYADORA DEL PRIMER CONCURS DE CARTELLS

L'obra Banderes Antigues de la dissenyadora d'Ador (comarca de la Safor), Cristina Martínez ha estat la guanyadora del 1r concurs de cartells organitzat per l'Associació Cultural Moros i Cristians de la Vila d'Alzira. A més, a més, el disseny Espasa i Trabuc, de la mateixa autora, ha estat considerada com la segona millor, seguida de La Conquesta de Félix Montañés; Enfrontament a la Muralla, del borrianenc Juan Diego Ingelmo i l'alzireny Pablo Hevilla, amb Fusión. Podeu vore tots els cartells (no ordenats per puntuació), punxant ACÍ. ES PREGA A TOTS ELS AUTORS QUE ENVIEU EL DISSENY, A TAMANY MÉS REDUÏT (1 ó 2 mb màxim) AL CORREU junta@morosicristiansalzira.com PER A PODER REPRODUIR-LOS COM MEREIXEU. GRÀCIES A TOTS PER LA PARTICIPACIÓ.

El jurat, format per l'artista Antonio Espinar i els dissenyadors Julio Algaba -guanyador de dos concursos de cartells de la Setmana Santa i un de les Falles d'Alzira, a més de ser el primer que va vèncer utilitzant el disseny per ordinador- i Víctor Balaguer, ha considerat que hi havia un alt nivell entre els 18 exemplars presentats. A més a més, han arribat cartells des de Malgrat de Mar (Barcelona), Fraga (Osca) i l'esmentat Borriana.

Posteriorment, han estat presentats els càrrecs, començant pels caps de cada filà, les figures de Na Violant i el rei en Jaume i per últim el capità cristià i el sultà moro. FOTOS

02-09-2010 esta nit sopar de CÀRRECS
I PRESENTACIÓ DEL CARTELL GUANYADOR DEL CONCURS

Vora 40 festers compartirem esta nit taula i mantell a la taverna medieval Amadeus d'Alzira per a conéixer quin és el cartell guanyador del primer concurs organitzat per l'associació de Moros i Cristians de la Vila d'Alzira. A este concurs s'han presentat 17 cartells, el que considerem tot un èxit per a un concurs, patrocinat per l'empresa alzirenya Alzicapital, que es va publicitar a partir del mes de juliol.

A més a més, en un altre acte nou, farem la presentació dels càrrecs i figures de la festa.

30-08-2010 EL DIJOUS, PRESENTACIÓ DEL CARTELL
GUANYADOR I DELS CÀRRECS 2010

L'associació de Moros i Cristians de la Vila d'Alzira presentarà el proper dijous (23 hores) a la taverna Amadeus el cartell guanyador del primer concurs organitzat amb motiu del 10é aniversari de la festa. Fins al mateix dijous a les 13 hores, es poden presentar els dissenys al Museu Municipal d'Alzira. Les bases es poden descarregar de www.morosicristiansalzira.com.

A continuació, es presentaran els càrrecs festers i els caps de les diferents files. El capità cristià és aquest any José Lorenzo Arribas de la filà Creuats riberencs i el sultà moro David Chordà, de Mercaders.

Estos són els primers actes organitzats en el mes previ a la festa. Dijous, 16 de setembre, l'actor Xavi Castillo presentarà al Casal Fester a les 22 h. la seua última obra: Hamlet, Això ho pague jo!!
   Una setmana després, el dijous 23, es presentarà el primer llibre de l'associació que resumeix els seus nou anys d'existència i s'inaugurarà l'exposició de vestits, fotografies i cartells al Santcer Plaça.    Esta es clausurarà el divendres 1 d'octubre per procedir al pregó d'inici de festes, que anirà a càrrec del presentador de televisió juliol Tormo.

23-08-2010 ESTE DIJOUS, REUNIÓ
CAL RECOLLIR LA LOTERIA PER AL 4 DE SETEMBRE

Recordeu que, tot i que siga agost, este dijous, com a últim de mes, hi ha reunió general al bar Forners de Sant Roc. Els que no tingueu la loteria de setembre, vingueu a recollir-la. Vos contarem com de bé quedà el boat i els tambors de batalla a Castelló i altres aspectes de la festa.

23-08-2010 AGRAÏMENTS ALS CASTELLONERS

Les capitanies alzirenyes agraeixen a les autoritats de Villanueva de Castellón la rebuda i acollida que tinguérem durant l'entrada de Moros i Cristians. Hem elaborat un vídeo per recordar l'entrada.

A més, també puguérem departir amb el nostre pregoner, Julio Tormo, qui estarà a les nostres festes el pròxim 1 d'octubre.

22-08-2010 ELS MOROS I CRISTIANS D'ALZIRA
ESTARAN HUI A CASTELLÓ DE LA RIBERA

Els nostres boats i tambors de batalla han estat contractats per la Sultania de Castelló de la Ribera, càrrec que ostenta enguany Josep Vicent Marrahí. A més a més, el capità cristià, José Luis Arribas i el Sultà moro, David Chordà han estat convidats a la tribuna d'autoritats.

21-08-2010 ENTRADA FALSA DE CASTELLÓ

Festers de Conqueridors i Mercaders tinguérem anit el plaer de compartir sopar front a l'ermita de Santa Bàrbara i després escortar al Sultà 2010 Josep Vicent Marrahí en l'entrada falsa. Fotos. Si algun fester castelloner té fotos i ens les vol enviar, estarem encantats de rebre-les i penjar-les. Envieu-les a junta@morosicristiansalzira.com

 

 

 

 

 

17-08-2010 ENTRADES PER A VORE XAVI CASTILLO

El dijous, 16 de setembre, Xavi Castillo actuarà al Casal Fester d'Alzira amb el seu últim espectacle, HAMLET, AIXÒ HO PAGUE JO!!

Des de demà dimecres, 18 d'agost, es podran adquirir les entrades de manera anticipada per 10 euros a la floristeria El Lliri Blau (C/ Favareta, 9), Perruqueria Joan Gómez (C/ Gandia, 6) i Voro Bar (C/ Requena, 12) d'Alzira (PUNXEU EN CADA LLOC PER VORE EL PLÀNOL). En taquilla costaran 12 euros. Podem enviar-vos-les a casa per correu certificat amb un recàrrec de 5 euros. Si esteu interessats, escriviu-nos a junta@morosicristiansalzira.com

07-08-2010 CONTRACTACIÓ DELS BOATS I TAMBORS

El pròxim 22 d'agost és l'entrada de Vilanova de Castelló de la Ribera on Josep Vicent Marrahí de la comparsa Alfàrabs, obstenta la Sultania mora. Els nostres ballets i les bandes de tambors amenitzaran la desfilada. Si alguna festa vol contractar algun dels nostres ballets o bandes de tambors, entreu ací.

06-08-2010 ANUL·LADA L'ASSEMBLEA EXTRAORDINÀRIA

Per decisió dels presents a la reunió ordinària del passat 29 de juliol, es va decidir ajornar per al pròxim exercici l'assemblea extraordinària de l'11 de setembre, on s'anaven a debatre les esmenes a la proposta de reglament presentada.

05-08-2010 CAP DE SETMANA FESTER

Dissabte i diumenge se celebren les entrades de Moros i Cristians de les riberenques poblacions de Llaurí i Manuel. Si algú vol acudir, podeu telefonar a Bernat (610.955.647) per a organitzar els cotxes.

02-08-2010 MOROS I CRISTIANS A TORRENT

L'última setmana de juliol, Torrent va celebrar les seues festes de Moros i Cristians. Membres de l'Associació estigueren presents i van recollir estes imatges.

2ª part (a partir de l'Alferes. Estem preparant el final de l'entrada cristiana i la mora)

21-07-2010 XAVI CASTILLO ACTUARÀ A ALZIRA

Ja tenim confirmat per part de la companyia Pot de Plom que Xavi Castillo actuarà el dijous 16 de setembre al Casal Fester d'Alzira. En breu anunciarem el que costaran les entrades i on i quan podran adquirir-se.

15-07-2010 ja tenim el nostre primer concurs de cartells

Hui hem rebut la feliç notícia de què l'empresa Alzicapital va a patrocinar el primer concurs de cartells que organitza la nostra associació. Ja podeu consultar les bases.

10-07-2010 BERNAT IBORRA,
PREMIAT EN UN CONCURS INTERNACIONAL

El nostre fester, Bernat Iborra, ha sigut el representant d'Espanya en el festival internacional de creacions florals, celebrat a París, on sols participaven 8 països. Bernat ha guanyat la Rosa de Bronze per darrere dels representants del Japó i Finlàndia i per davant d'Holanda, França B, Bèlgica, Itàlia i França A.

04-07-2010 JULIO TORMO SERÀ EL NOSTRE PREGONER

L'afamat presentador de Televisió Valenciana Julio Tormo ha acceptat la proposta de la nostra associació per ser el nostre pregoner el divendres, 1 d'octubre. MOLTES GRÀCIES, JULIO!!

28-06-2010 reuniÓ EL DIJOUS, 1 DE JULIOL

La reunió del mes de juny es farà l'1 de juliol, a les 22 h. al bar Forners de Sant Roc. Recordeu que cal pagar la loteria de juliol i la quota (50 € els hòmens i 30 les dones)

15-06-2010 tenim data per a l'exposiciÓ

El MUMA (Museu Municipal d'Alzira) ens ha confirmat que el 23 de setembre podrem inaugurar l'exposició de trages i fotografies que estarà oberta al mateix museu fins l'1 d'octubre (dia de l'entrada falsa i l'olla moruna). Durant l'acte d'inauguració, es projectarà el vídeo recordatori dels 9 primers anys d'existència.

05-06-2010 MALA SORT A LA LOTERIA

Els números 28.412 i 58.024 no han estat premiats en el sorteig extraordinari de hui de la Loteria Nacional. Els caps d'esquadra ja disposen dels números per al sorteig de Juliol. A vore si tenim més sort.

28-05-2010 anit a la REUNIÓ...

Es va tornar a recordar que cada filà ha d'aportar 3 publicitats per al cartell anunciador de les festes i s'han de comunicar en la pròxima reunió, el 25 de juny. També en juny cal pagar la 2a part de la quota: 50 € els homens i 30 les dones.

Els caps d'esquadra han de comunicar el 10 de juny totes les dades (Nom, NIF, adreça postal i electrònica i mòbil ) per a completar el cens però sobretot per a ser inclosos en l'assegurança.

Aquells festers que vagen a disparar a l'arcabussada, també ho han de comunicar. Podeu fer-ho a través del correu electrònic: junta@morosicristiansalzira.com

Ja ha començat a repartir-se la loteria del 10 de juliol. Recordeu que el dissabte 28.412 i el 58.024. NO ha eixit res en el sorteig de maig.

Els boats van ser felicitats per la seua actuació a Picassent junt als tambors de batalla i la filà Conqueridors.

Les bandes de música estàn confirmades.

Va ser aprovat l'escut reformat de la festa on s'inclou la creu de Sant Jordi i l'escut d'Alzira.

La Cort d'Honor de la Fallera Major d'Alzira té intenció de formar una filà de Mores Corsàries i anit, una representant va vindre a informar-se.

Quatre festers presentaren esmenes al reglament plantejat, les quals seran defeses pels ponents en la pròxima reunió de junta directiva.

22-05-2010 CONQUERIDORS I ELS BOATS A PICASSENT

La filà Conqueridors, encapçalada per Na Violant 2009, Anna Betlem Aliño i Tur, els dos boats i els tambors de batalla participen diumenge a les 8 a l'Entrada de Moros i Cristians de Picassent.

17-05-2010 vestit de les contrabandistes-bandoleres

Així vestiran les Contrabandistes i Bandoleres el pròxim 2 d'octubre. Punxeu la foto per vore-la més gran.

Punxa per vore'l més gran

15-05-2010 quotes per als festers menuts

La junta directiva ha acordat que els festers menudets poden eixir abonant una quota de 10 € anuals i a banda, pagar el lloguer del trage. El moro té un cost de 30 € cadascun.

11-05-2010 altra filÀ AL FACEBOOK

La filà Mercaders ha recollit al facebook les fotos dels seus 9 anys d'història en el seu exercici on gaudirà de la Sultania. Podeu visitar-la punxant ací.

09-05-2010 novetats a la web

La nostra web ja no serà illegible per als que no sàpiguen valencià (que tampoc és tan complicat). El traductor de Google propiciarà que puga llegir-se en moltíssims idiomes. D'altra banda, com ja haureu apreciat si teniu els altaveus activats, també hem instal·lat un servei per escoltar marxes mores i cristianes i pasdobles festers mentres navegueu per la web i en màxima qualitat. Si voleu sentir la música mentres navegueu per webs diferents, obriu estes en altres finestres perquè no es tanque la nostra.

07-05-2010 anit, reuniÓ DE CAPITANIES

La filà de Creuats riberencs i el cap dels Mercaders gaudiren d'un excel·lent all-i-pebre al casal de la falla Plaça d'Alacant, que fa de "cuartelillo" dels primers per a que ens presentaren algunes propostes de cara a la capitania 2010. Molt va ser el que aprenguérem en un parell d'hores sobre este món que tant ens ha impregnat a l'Alzira fallera. Podeu vore algunes fotos.

 

 

 

06-05-2010 el dissabte, confeRÈNCIA SOBRE
EL PASSAT MUSULMÀ D'ALZIRA

Una part considerable dels habitants d'Alzira professa la fe musulmana malgrat la desconeixença que tenim sobre ella la major part de la població. Per altra banda, la nostra ciutat ha estat més de cinc segles sota domini àrab, i això ha deixat una gens menyspreable influència que sovint passa desapercebuda davant els nostres ulls.

Per eixe motiu, l'Assemblea de Joves d'Alzira “El Cau” ha organitzat una Jornada Intercultural d'Agermanament amb els nous i alhora vells alzirenys. Esta tindrà lloc el pròxim dissabte 8 de Maig a partir de les 18:30 hores a l' Auditori de la Casa de la Cultura d'Alzira. Començarà amb una conferència de sensibilització amb l'Islam:

  • Alzira sota domini àrab.
  • Contribució cultural de la comunitat musulmana a Alzira.
  • Personatge històrics de religió musulmana rellevants en la nostra història.

- Recital de poesia sobre Alzira en àrab i valencià.

- Actuació de música ètnica.

05-05-2010 COMPOSICIONS MORES I CRISTIANES D'ALZIRA

Alzira va tenint algunes composicions de moros i cristians. En tots els casos els ha composat l'alzireny Pepe Grau amb els quals ha aconseguit diversos premis. Ací podeu escoltar-los.

Al Yazirat Suquar: Marxa mora, premi del públic al X concurs de música festera d'Altea

Aliasire: Marxa cristiana, 1r premi del I concurs de música festera de València

Yaiza: Marxa mora, 1r premi del XIII concurs de música festera de Callosa d'en Sarrià

Judith: Marxa cristiana, 1r premi del IV concurs de marxes mores i cristianes d'Alaquàs

01-05-2010 alborxins al facebook

La filà Alborxins ha creat un grup al Facebook: http://www.facebook.com/#!/profile.php?i d=100001039820263&ref=ts

30-04-2010 CONCLUSIONS DE LA REUNIÓ D'ANIT

Els caps d'esquadra disposen d'una còpia del projecte de reglament perquè cada filà l'estudie i presente les esmenes que consideren en la pròxima reunió.

A més, ja s'ha repartit la loteria i en la pròxima reunió s'ha de comunicar qui són els festers que van a eixir per a inscriure'ls a l'assegurança.

Ja hem aprovat el nou escut de l'Associació. Ara està la mitja lluna i la creu de Sant Jordi dalt de la Muralla i en ella l'escut de la nostra ciutat, a més d'incorporar al nom Cristians i La Vila d'Alzira.

 

23-04-2010 TROBADA A INTERNET

Un dels aspectes grans que té internet és que pots trobar coses de qualsevol part del món. Buscant informació de moros i cristians ens hem trobat una postal que va fer un fotògraf d'Alzira, anomenat Saúl. En este estudi li va fer una foto a un xiquet vestit amb xilaba el 16 de setembre de 1919. Si algú sabera qui és i se'l puguera localitzar (si tinguérem la sort que viu) seria magnífic per saber amb quin motiu es va fer la foto. Punxant en ella, podeu vore-la ampliada.

 

 

 

22-04-2010 COMENCEN ELS MOROS I CRISTIANS A ALCOI

Segueix les entrades a través de TVVi. Punxa ací.

Dijous a les 10'30 fan l'entrada cristiana i a les 17 h. i les 4'50 de la matinada del dijous al divendres.

17-04-2010 ESTOS SERAN ELS TRAGES DEL BÀNDOL MORO

Punxeu a les fotos per a vore-les més grans.

MERCADERS
LES DE LA VILA
ELS DE LA VILA
ALÍ BEN BUFAT
LES GRANOTES
ALBORXINS

Hem estat a la kàbila dels Huracains i és alucinant. Veieu-la.

15-04-2010 REUNIÓ DE CAPS DE FILÀ

Este dissabte, els caps de les filaes mores (i aquells que vulguen vindre) aniran a elegir els trages a la seu d'Huracains a Benigànim. Han quedat a les 9'30 al Garibaldi. Les filaes que no els elegisquen este dissabte, han de fer-ho com a màxim al mes de maig.

La pròxima reunió de l'Associació és el 29 d'abril, data en què s'haurà de liquidar la loteria que ja tenen els caps. Recordem que cada filà ha d'aportar 3 publicitats per al cartell anunciador de 30 €. La data màxima serà la reunió del 24 de juny.

Els festers que voleu eixir desfilar ho heu de confirmar per a incloure-vos a l'assegurança. Així mateix, també heu de comunicar els que eixireu a l'arcabussada per a preparar els permissos i l'assegurança.

09-04-2010 conclusions de la reuniÓ de junta d'anit

La Junta Directiva presentarà en la pròxima reunió ordinària que es realitzarà el 29 d'abril el reglament de l'associació, per a votar la seua aprovació.

El pròxim dijous, 15 d'abril, estan convocats els caps de filà a la reunió que tindrà lloc al bar Forners de Sant Roc. En esta reunió, es repartirà als caps la loteria del 8 de maig.

Les filaes han d'anar decidint quin trage van a lluir en l'entrada i comunicar-ho a l'associació per a la seua aprovació, així com la casa on es va a llogar.

26-02-2010 anit reuniÓ

En la reunió d'anit es va dir que aquell fester que no es pose al dia en l'apuntà (30 €) no tindrà veu ni vot en les pròximes reunions. D'altra banda es va comunicar que cada filà tindrà dret, en principi, fins a 8 fulles de loteria (64 paperetes), encara que si sobra perquè altres filaes no en volen, es repartirà.

FOTOS

22-02-2010 dijous, reuniÓ

Arribem a l'últim dijous de mes i tenim l'habitual reunió al bar Forners de Sant Roc. Els festers (o el cap de filà) heu de dur 30 € corresponents a l'apuntà. També s'explicarà què s'ha decidit per al repartiment de loteria, on recordeu, la farda de la loteria venuda és per al fester que la ven.

29-01-2010 JOSÉ LORENZO ARRIBAS, CAPITÀ DEL BÀNDOL CRISTIÀ

Dijous, la filà Creuats riberencs (finalment les dos filaes es fusionen) va fer un sopar al casal de la falla Plaça d'Alacant per a presentar el nou capità del bàndol cristià, José Lorenzo Arribas i Lozano. La seua filà tancarà enguany el bàndol cristià amb una carrossa i un ballet. Al sopar, que fou pagat pel capità, estigueren convidats la filà Conqueridors i el cap de la filà Mercaders (enguany esquadra d'honor) David Chordà, que per qüestions personals no va poder acudir. Fotos

A més, s'han presentat tres candidatures per a Na Violant 2010.

 

22-01-2010 noves quotes per a la festa

La directiva ha decidit que la quota enguany serà de 140 euros per als hòmens i 80 per a les dones. Això sí, cal afegir que cada filà ha de buscar-se el trage i el mes de juny comunicar-li-ho a l'associació. Així, cada filà durà el trage que vulga (sempre dins dels termes mínims de qualitat) sense que hi haja comparatives per la subvenció que donava l'associació fins ara.

Per a sufragar la quota es dóna la possibilitat de vendre loteria. Hi ha 6 sortejos (13 de febrer, 10 d'abril, 8 de maig, 5 de juny, juliol i setembre. Cada fester podrà agafar loteria i la farda se li aplicarà com a descompte en la quota. Per demanar la loteria de febrer, toqueu a Conxa al 620.56.42.70.

En la reunió del 25 de febrer cal pagar els 30 € de l'apuntà. El 25 de juny serà el termini per abonar 50 € més i el 25 de setembre els 60 € restants (en cas dels hòmens). En el cas de les dones serà de 30 / 30 / 20.

Nova directiva
La nova directiva segueix encapçalada en la presidència per Fernando Vera. El vicepresident és David Mercado; secretari, Juan Carlos Costa; tresorer, Antonio Ripoll; activitats diverses, José Moriche; Bandes, Voro Boluda; dones, Rosa Villena i pàgina web, David Chordà.

Alborxins renaix
Julio Tudela ens donà la bona notícia de que torna la filà d'Alborxins.

01-01-2010 FOTOS D'ALTRES ANTECEDENTS DE LA FESTA

Gràcies a la col·laboració de Juan Furió, faller de Sant Joan, disposem de noves fotos sobre precedents de la nostra festa. Concretament corresponen als anys 1980, 81 i 82, quan fallers d'esta comissió van crear la filà Abassíes i desfilaren durant tres anys, fins la pantanada, i després, a finals dels 80, feren una última entrada mora. En 1981 s'afegí una filà mora de la plaça del Forn mentre que en 1982 els fallers de Sant Judes feren una filà cristiana. Ací podeu vore les fotos.

Si algun faller d'El Forn o de Sant Judes en tinguera fotos d'eixes filades, feu-nos-ho saber a l'e-mail junta@morosicristianosalzira.com o al telèfon 630.142.042 (David). Vos les recollirem, les escanejarem i les tornarem. Per supost, si algun faller de Sant Joan en tinguera altres diferents a les que hem penjat, digueu-nos-ho també. I en el mateix cas posem als fallers de Camilo Dolz respecte a les festes de l'any 2000.

18-12-2009 primerA REUNIÓ DE L'ANY, EL 21 DE gener

Després d'un debat i proposta d'alternatives sobre les quotes, la decisió definitiva es prendrà en la reunió del 21 de gener. Si algun fester té clar que enguany no va a eixir, preguem que ho comunique el més prompte possible al seu cap d'esquadra per a tindre un control més ajustat.

12-12-2009 L'ÚLTIMA REUNIÓ DE L'ANY, EL 17 DE DESEMBRE

Davant el nul interés, finalment no es farà sopar especial de Nadal però SÍ hi haurà reunió precedida per un sopar on vos podeu dur l'entrepà o encomanar-lo allí. El telèfon del bar Forners de Sant Roc és el 96.241.67.12. És molt important acudir perquè es van a determinar les quotes de l'exercici. Es pot partir el pagament en diverses quotes, per la qual cosa porteu el número de compte bancari per a començar a tramitar-ho.

11-12-2009 HA FALTAT EL PARE DEL FESTER RAFA DOLZ

Esta vesprada han soterrat el pare de Rafa Dolz. Quan esta delegació s'ha assabentat de la mala notícia ja havia passat el soterrar i no hem pogut informar-vos abans. D.E.P.

05-12-2009 fotos dels nostres antecedents

Un any abans que la nostra festa sorgira, un grup de fallers de Camilo Dolz posaren l'últim antecedent. Durant les festes de Sant Bernat van desfilar pels voltants del parc Pere Crespí capitanejats pel tristment desaparegut Rafa Mompó, el qual ens ajudà a la nostra festa després com a regidor de festes. Ací podeu vore algunes fotos.

22-11-2009 el prÒxim DIJOUS, REUNIÓ

Dijous farem la reunió de tancament d'exercici amb la dació de comptes. És important vindre ja que al bar Forners de Sant Roc on farem com sempre la reunió canviarem la loteria de l'11 d'octubre, premiada amb la devolució dels diners, per la loteria de Nadal. No vos descuideu perquè queda ben poca. Per a reservar-ne, podeu telefonar a Conxa al 620.56.42.70. També anem a exposar les dos possibilitats per a pagar la quota l'any que ve, les quals s'hauran de votar en la reunió del 17 de desembre. Una és pagar els 200 ó 210 euros i que l'associació subvencione 70 euros per al trage, de manera que el fester ha de pagar el preu afegit del que li coste finalment. L'altra possibilitat és pa gar 130 ó 140 euros i que cada filà es busque el trage.

El 17 de desembre caldrà liquidar la loteria de Nadal.

07-11-2009 HOMENATGE A nostrES FALLERES MAJORS

Esta vesprada i demà, l'associació de Moros i Cristians d'Alzira retrà homenatge a la nova Falleres Majors i Regines de les Festes, Miriam Boluda i Maria Signes, durant la seues exhaltacions.